4 Δεκεμβρίου 2025

Νέα εκδοχή ενός κλασικού πιάτου: Μυδοπίλαφο με τραχανά και φρέσκες ντομάτες

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Μετά από πολλές εκδοχές του παραδοσιακού μυδοπίλαφου, αποφάσισα να πειραματιστώ με νέες γεύσεις και υλικά. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η εκδοχή με τραχανά και φρέσκες ντομάτες, που δίνει ένα φρέσκο και αρωματικό αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:
– 500 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος (κρατήστε το ζουμί τους)
– 500 γρ. μύδια με κέλυφος
– 2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά (ή ρύζι)
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
– 1 μέτριο ξερό άσπρο κρεμμύδι
– 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– ½ φινόκιο, ψιλοκομμένο
– 2 μικρές ντομάτες, τριμμένες
– 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
– 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
– ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
– ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
– ¼ φλιτζάνι ούζο
– Ανθό αλατιού
– Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε όλα τα μύδια και σβήνουμε με το ούζο.

Βήμα 2: Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον τραχανά, την τριμμένη ντομάτα, τα ντοματίνια, τα μυρωδικά, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό από τα μύδια και 3½ φλιτζάνια ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.

Βήμα 3: Σβήνουμε τη φωτιά, ραντίζουμε το μυδοπίλαφο με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να σταθεί για άλλα 4 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Αυτό το μυδοπίλαφο είναι ένα γευστικό πιάτο με πλούσιες γεύσεις και αρώματα. Ο συνδυασμός του τραχανά με τις φρέσκες ντομάτες δίνει μια απίστευτη λαχταριστή γεύση, ενώ οι μύδια προσθέτουν μια θαλασσινή νότα. Απολαύστε αυτό το πιάτο στις καλοκαιρινές σας συγκεντρώσεις και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με τον μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.