2 Οκτωβρίου 2025

Νέα εκδοχή ενός κλασικού πιάτου: Μυδοπίλαφο με τραχανά και φρέσκες ντομάτες

Τελευταία Άρθρα

“Αν καταπιείς τσίχλα, μένει στο στομάχι 7 χρόνια” μας έλεγαν- Τι ισχύει τελικά

Το κατάπως ατύχημα ενός κομματιού τσίχλας είναι κάτι που ίσως σε κάνει να αναρωτηθείς για πόσο χρόνο θα παραμείνει στο στομάχι σου. Καθώς μεγαλώναμε, πολλο

Κόβεται το κάπνισμα σε 4 βήματα; Η μέθοδος που «δουλεύει»

Ο James Clear, συγγραφέας του βιβλίου «Προσωπικές συνήθειες», παρουσιάζει μια μέθοδο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις κακές συνήθειες τ

Ο Giorgio Armani και η αφοσίωσή του στη μόδα

Στα 89 του ο Giorgio Armani εξακολουθεί να είναι το απόλυτο αφεντικό στον κόσμο της μόδας. Με το μεγάλο του σόου με τίτλο "One Night Only Venice", ο διάσημ

Στην Kinsen-Europcar Greece το βραβείο «Network Development Award 2022»

Η εταιρεία Kinsen-Europcar Greece ανακήρυξεται νικήτρια του βραβείου «Network Development Award 2022» στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του Europcar Mobility G

Κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια; Υπάρχει λόγος (και καλά κάνετε)

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να κοιμούνται με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια τους, προκαλώντας γέλιο ή και... θέμα με τον αριθμό των μαξιλαριών που χρειάζοντ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Μετά από πολλές εκδοχές του παραδοσιακού μυδοπίλαφου, αποφάσισα να πειραματιστώ με νέες γεύσεις και υλικά. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η εκδοχή με τραχανά και φρέσκες ντομάτες, που δίνει ένα φρέσκο και αρωματικό αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:
– 500 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος (κρατήστε το ζουμί τους)
– 500 γρ. μύδια με κέλυφος
– 2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά (ή ρύζι)
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
– 1 μέτριο ξερό άσπρο κρεμμύδι
– 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– ½ φινόκιο, ψιλοκομμένο
– 2 μικρές ντομάτες, τριμμένες
– 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
– 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
– ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
– ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
– ¼ φλιτζάνι ούζο
– Ανθό αλατιού
– Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε όλα τα μύδια και σβήνουμε με το ούζο.

Βήμα 2: Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον τραχανά, την τριμμένη ντομάτα, τα ντοματίνια, τα μυρωδικά, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό από τα μύδια και 3½ φλιτζάνια ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.

Βήμα 3: Σβήνουμε τη φωτιά, ραντίζουμε το μυδοπίλαφο με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να σταθεί για άλλα 4 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Αυτό το μυδοπίλαφο είναι ένα γευστικό πιάτο με πλούσιες γεύσεις και αρώματα. Ο συνδυασμός του τραχανά με τις φρέσκες ντομάτες δίνει μια απίστευτη λαχταριστή γεύση, ενώ οι μύδια προσθέτουν μια θαλασσινή νότα. Απολαύστε αυτό το πιάτο στις καλοκαιρινές σας συγκεντρώσεις και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με τον μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.