3 Οκτωβρίου 2025

Οικογενειακές συνταγές: Νέα πρόταση για αγκινάρες με κουκιά

Τελευταία Άρθρα

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η αγκινάρα και τα κουκιά είναι δύο αγαπημένα φαγητά του ελληνικού τραπεζιού. Και αν ίσως σας φαίνεται παράξενο να συνδυαστούν, εμείς σας προτείνουμε μια νέα συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Αντί για το κλασικό παραδοσιακό πιάτο με αγκινάρες και κουκιά σε κόκκινη σάλτσα, δοκιμάστε αυτή την εκδοχή που ανανεώνει τη γεύση και προσθέτει κάτι διαφορετικό στο τραπέζι σας.

Για τη συνταγή χρειάζεστε:
– 4 φρέσκες αγκινάρες
– 400γρ. κουκιά, χωρίς την εξωτερική τους τρίχα
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– 1 κουτ. σούπας ξύδι
– Λάδι για το σοτάρισμα
– Αλάτι και πιπέρι

Για την πανάκριβη που καλύπτει τα κουκιά χρειάζεστε:
– 2 κούπες κρέμα γάλακτος
– 3 κ.σ. βούτυρο
– 2 κ.σ. αλεύρι
– Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμάστε τις αγκινάρες: Ξεφλουδίστε τις φέτες και αφαιρέστε τις εξωτερικές φύλλες μέχρι να φτάσετε στο ανοιχτόχρωμο μέρος. Βγάλτε τα κεντρικά μικρά φύλλα και το κέντρο με τον αφρόντου τρόπο, ώστε να σχηματιστεί ένα κούπα. Προλάβετε να τις βάλετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι.

Σε ένα κατσαρολάκι, βράστε τα κουκιά σε αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν ελαφρώς τραγανά. Στραγγίστε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι, μέχρι να γίνουν αρωματικά και να γίνουν γυαλιστερά. Προσθέστε τις αγκινάρες και ανακατέψτε καλά.

Προετοιμάστε την πανάκριβη: Σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι υπό ανακατέματα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε συνέχεια μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώστε κατά τη γεύση.

Ενσωματώστε τα κουκιά στο μείγμα με την άγκινάρα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα ταψί, τοποθετήστε το μείγμα από αγκινάρες και κουκιά σε ένα ομοιόμορφο στρώμα και προσθέστε την πανάκριβη πάνω. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αυτή η παραλλαγή των αγκινάρων με κουκιά είναι μια φρέσκια και νόστιμη ιδέα για μια οικογενειακή συνταγή. Η πανάκριβη την καλύπτει με μια πλούσια και κρεμώδη υφή, δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στη γεύση του πιάτου.

Ανακαλύψτε την και εκπληρώστε το γευστικό πείνασμα σας με αυτή τη νέα πρόταση για αγκινάρες με κουκιά. Σίγουρα θα σας αφήσει ικανοποιημένους!