5 Δεκεμβρίου 2025

Εύγε! Το δικό μουέχει τίτλο “Συνταγή για Λαχταριστό Σιμιγδαλένιο Χαλβά με Αρωματική Σοκολάτα”

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 150 ml λάδι
– 300 γραμμάρια σιμιγδάλι
– 400 γραμμάρια ζάχαρη
– 600 ml νερό
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
– 100 γραμμάρια κλασική κουβερτούρα

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ενώνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε ισχυρή φωτιά μέχρι να βράσουν.
2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς ισχυρή φωτιά.
3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι στο ζεστό λάδι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει το χρώμα που επιθυμούμε.
4. Σιγά σιγά, προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι μας στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με προσοχή λόγω της δυνατής αντίδρασης πρώτα.
5. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες κοχλασμού.
6. Αφού αφαιρέσουμε τον χαλβά από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά.
7. Αμέσως μετά, τοποθετούμε την μισή ποσότητα του χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
8. Στο υπόλοιπο χαλβά που έχουμε κρατήσει στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κλασική κουβερτούρα, την οποία έχουμε κόψει σε κομμάτια, και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σοκολατένια μάζα.
9. Τέλος, χύνουμε τη σοκολατένια μάζα πάνω στον χαλβά στη φόρμα, καλύπτοντάς τον ομοιόμορφα.
10. Αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα περίπου και σερβίρουμε.

Αυτή η συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με αρωματική σοκολάτα είναι ιδανική για να απολαύσετε ένα γλυκό επιδόρπιο με παραδοσιακή ελληνική γεύση. Ο συνδυασμός του σιμιγδαλιού με την πλούσια σοκολάτα δημιουργεί μια απολαυστική γεύση που θα ικανοποιήσει κάθε ουράνιο στόμα! Επιπλέον, το αρωματικό ξύσμα των πορτοκαλιών προσθέτει μια φρεσκάδα και θρεπτικά συστατικά στον χαλβά μας, δίνοντάς του μια ξεχωριστή νότα γεύσης. Ακολουθήστε αυτήν την εύκολη συνταγή και απολαύστε έναν αυθεντικό ελληνικό χαλβά με απίστευτη υφή και γεύση!