4 Οκτωβρίου 2025

Δημιούργησε μια εύγευστη σαλάτα με ψητά καρότα, φασόλια και κριθάρι

Τελευταία Άρθρα

Να πάρω συσκευή λευκού θορύβου για το μωρό μου;

Όταν η μωρό μου έγινε 4 μηνών είχα ήδη εξαντληθεί από την έλλειψη ύπνου καθώς δεν κοιμόταν πολύ. Αποφάσισα να δοκιμ

Ψάχνουν δύο εκατομμύρια οδηγούς…

Η έλλειψη οδηγών αποτελεί πραγματική απειλή για την κινητικότητα και τις αλυσίδες εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομ

Δυστυχισμένοι γονείς δεν μπορούν να μεγαλώσουν ευτυχισμένα παιδιά

Το διαζύγιο ήταν κάτι που σκεφτόμουν πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό. Η σχέση μου με τον σύζυγό μου ήταν πολύ δυσάρεστη και τα παιδιά μας ήταν μά

4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε κούνια για το μωρό

Όταν ετοιμάζετε το δωμάτιο του μωρού σας, μία από τις πιο σημαντικές αγορές που πρέπει να κάνετε είναι μια κούνια. Θα περάσει πολύ ώρα σε αυτή και θέλετε ν

Αγαπητή μαία, μη με πάρεις μακριά από τη μαμά μου μόλις γεννηθώ

Αγαπητή μαία, ελπίζω να είμαι ένα υγιές, τελειόμηνο μωρό και θα ήθελα να σου ζητήσω να μου μεταφέρεις τις εντολές που ακολουθεί η μαμά μ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Σαλάτα από ψητό καρότο, φασόλια και κριθάρι: Ένα απολαυστικό καλοκαιρινό γεύμα

Τα καρότα αναδεικνύονται στην κυριότερη γεύση αυτής της σαλάτας, καθώς παρασκευάζονται με μέλι και μπαχαρικά. Όμως, δεν είναι μόνα τους στον πανδαισιό των γεύσεων. Το μαλακό κριθάρι, οι φρέσκες χουρμάδες, τα τρυφερά φασόλια και η απαλή επίγευση του ωμού μάραθου, ολοκληρώνουν αυτήν την πλούσια σαλάτα.

Συστατικά:
– 1 κιλό χοντροκομμένα καρότα, κομμένα σε ροδέλες 1 εκατοστού
– 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– 2 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών
– 1¼ φλιτζάνια κριθάρι
– 400 γραμμάρια κονσέρβα φασολιών pinto και cannellini, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
– 300 γραμμάρια πράσινα φασόλια
– 1 μικρός βολβός μάραθου, κομμένος σε φέτες
– ½ φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
– 4 φρέσκοι χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι και κομμένοι στα τέσσερα
– ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
– 1 κουταλιά της σούπας ξύδι σέρι ή ξύδι από κόκκινο κρασί
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
– 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Οδηγίες:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
2. Βάλτε τα καρότα σε ένα μεγάλο ταψί, ανακατέψτε τα με το ελαιόλαδο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
3. Άπλωσετε τα σε μία στρώση και ψήστε τα για 20 λεπτά.
4. Ρίξτε το μέλι και πασπαλίστε τα με τα μπαχαρικά.
5. Βάλτε τα ξανά στον φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
6. Μαγειρέψτε το κριθάρι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας μερικά φύλλα δάφνης αν θέλετε.
7. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε καλά.
8. Χτυπήστε τα τελευταία έξι υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
9. Προσθέστε όλα τα υλικά στο dressing και ανακατέψτε καλά.
10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Διαβάστε επίσης:
– Το “gophering” είναι η νέα μορφή αποφυγής επαφής (“ghosting”)
– “Blink Twice”: Ο Channing Tatum και η σκηνοθετική του ντεμπούτο με τη Zoë Kravitz.