4 Οκτωβρίου 2025

Ντομάτα στον φούρνο με λαχανικά και γαλοπούλα: ένα παραδοσιακό πιάτο με νέες αποχρώσεις

Τελευταία Άρθρα

Το νέο Renault Master θέλει να πρωταγωνιστήσει

Το βαν της Renault εμφανίζεται αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς. Ο όμιλος Renault έχει μια παράδοση 120 ετών στην αγορά των ελαφρών φορτηγών και παρουσιά

Παγετώνες στην Ελβετία

Οι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς έχουν χάσει το 10% του όγκου τους εντός δύο χρόνων. Σύμφωνα με έκθεση του Ελβετικού Δικτύου Παρακολούθησης Παγετώ

Πώς να τρώμε υγεινά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μπορούμε να τρώμε πιο υγιεινά, λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών, η πρόσληψη θερμ

Πίτσα με marmite; Τη φτιάχνουν στη Lisa στην Κυψέλη

Η πιτσαρία Lisa στην Κυψέλη φημίζεται για την παρασκευή της πίτσας με το ασυνήθιστο υλικό, το marmite. Παρόλο που η ταινία που πήρε το όνομά της αποκαλείτα

Βρετανία: 16χρονος συνελήφθη για την κοπή του δέντρου του «Ρομπέν των Δασών»

Το παρακάτω άρθρο αναφέρει ότι ένα 16χρονο αγόρι συνελήφθη ως ύποπτος για την κοπή του δέντρου Sycamore Gap στη Βρετανία, το οποίο είναι γνωστό και ως δέντ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τι θα χρειαστείς:

– 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
– 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύκλους
– 1 γεμάτη κούπα κομμένη γαλοπούλα
– 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
– 1 φλιτζάνι πιπεριά, κομμένη σε κύβους
– 2 φλιτζάνια σπανάκι
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, σε σκόνη
– 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι, σε σκόνη
– ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 8 αυγά

Πώς θα το προετοιμάσεις:

– Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και άλειψε ένα τετράγωνο ταψί με 1 κουταλάκι του γλυκού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.
– Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες στο ταψί και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και αλάτι. Ψήστε για 30 λεπτά.
– Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και σόταρε τη γαλοπούλα για 1 λεπτό. Προσθέστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σπανάκι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε.
– Σε ένα μεσαίο μπολ, σπάστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Αφού βγάλετε τις πατάτες από το φούρνο, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.
– Απλώστε τα λαχανικά και τη γαλοπούλα πάνω από τις γλυκοπατάτες και έπειτα προσθέστε το αυγό.
– Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βάλετε στο κέντρο της ντομάτας να βγει καθαρό. Αφήστε να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Με αυτήν τη νέα εκδοχή της κλασικής ομελέτας, η ντομάτα στον φούρνο συνδυάζεται με υγιεινά λαχανικά και γευστική γαλοπούλα. Η προετοιμασία είναι απλή και η ομελέτα προσφέρει πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά. Απολαύστε την ως πρωινό, brunch ή ως ελαφρύ γεύμα. Η ντομάτα στον φούρνο προσθέτει έναν ευχάριστο χρωματικό αντίθετο και γίνεται η απόλυτη σταρ του πιάτου. Προσαρμόστε τη συνταγή όπως επιθυμείτε, προσθέτοντας ή αφαιρώντας λαχανικά και προσαρμόζοντας τις ποσότητες, για να είναι ακριβώς όπως σας αρέσει.

Καλή όρεξη!