2 Οκτωβρίου 2025

Διατροφή παιδιού: Ενθαρρύνοντας τη γευστική περιπέτεια!

Τελευταία Άρθρα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους βραδύποδες μετά από 64 εκατ. χρόνια στη Γη

Οι βραδύποδες, τα πιο αργά θηλαστικά του κόσμου, έχουν εξελιχθεί για πάνω από 64 εκατομμύρια χρόνια σε ένα είδος που ζει σε όλη την Αμερική, αλλά η κλιματι

Το κρασί με απλά λόγια: Το καλύτερο οινοφιλικό podcast ήρθε στη LiFO

Πώς επιλέγουμε τι κρασί θα πιούμε σε ένα εστιατόριο και πώς το δοκιμάζουμε; Γιατί στριφογυρίζουμε το ποτήρι του κρασιού και μετά το μυρίζουμε; Πώς γίνεται

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το να μάθετε το παιδί σας να αγαπά την υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι μια πρόκληση. Συχνά, μπορεί να κάνουμε λάθος προσπαθώντας να τον πείσουμε να φάει οτιδήποτε, ακόμα και έτοιμα επεξεργασμένα τρόφιμα, αντί να τους εκτιμήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να τους δείξουμε ότι το φαγητό δεν είναι απλά ένα παραδοσιακό γεύμα που βρίσκεται στο πιάτο τους. Προτρέψτε τα παιδιά να σας βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, για να αντιληφθούν ότι το φαγητό μπορεί να είναι διασκεδαστικό και διαδραστικό. Αφήστε τα να επιλέξουν απλές συνταγές και εξερευνήστε μαζί τους την επιστήμη πίσω από τις βιταμίνες, τα θρεπτικά στοιχεία και τα συστατικά των τροφίμων. Θα εκπλαγείτε με το πόσο αποδεκτικά θα γίνουν στο να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Αλλο ένα λάθος που μπορεί να κάνετε είναι να πιστεύετε ότι η υγιεινή διατροφή στοιχίζει πολλά χρήματα, αλλά αυτό είναι απλώς ένας μύθος. Μην ξεχνάτε ότι τα εποχιακά τρόφιμα είναι πιο υγιεινά και συχνά φθηνότερα από τα εισαγόμενα ή κατεψυγμένα τρόφιμα, διότι δεν έχουν το επιπρόσθετο κόστος εισαγωγής και αποθήκευσης. Σύμφωνα με το Harvard Health, τα εποχιακά τρόφιμα συχνά παράγονται τοπικά, με αποτέλεσμα να είναι φθηνότερα και να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον μας. Επιπλέον, η συμβατότητα με την εποχή των τροφίμων αποτελεί σημαντική πτυχή μιας υγιεινής διατροφής, αφού επηρεάζει την υγεία της οικογένειας μας. Τρώγοντας εποχιακά τρόφιμα, μπορούμε να ρυθμίζουμε το μεταβολισμό μας και να επιτυγχάνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα για την υγεία μας. Όταν τα φρούτα και τα λαχανικά είναι φρέσκα και εποχιακά, περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στον έλεγχο του οξειδωτικού στρες και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο φλεγμονής.

Εμπλουτίστε τη διατροφή των παιδιών σας με τα πιο υγιεινά φρούτα και λαχανικά για τον Οκτώβριο:

– Ακτινίδια
– Αχλάδια
– Λεμόνια
– Μανταρίνια
– Μήλα
– Πορτοκάλια
– Ρόδια
– Σταφύλια
– Φραγκόσυκα
– Αγγούρια
– Αγκινάρες
– Καρότα
– Κολοκυθάκια
– Κολοκύθες
– Κουνουπίδια
– Κρεμμύδια
– Λαχανάκια Βρυξελλών
– Λάχανα
– Μαϊντανός
– Μαρούλια
– Μελιτζάνες
– Μπρόκολα
– Παντζάρια
– Πατάτες
– Πιπεριές
– Πράσα
– Ραδίκια
– Ραπανάκια
– Ρόκα
– Σέλινο