Κάθε χρόνο ανυπομονούμε για το Πάσχα, όχι μόνο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα και το αρνί της Κυριακής, αλλά και για να απολαύσουμε τα γλυκά σοκολατένια αυγά και κουνελάκια. Παρακάτω θα βρείτε μια νόστιμη συνταγή για υγιεινά σοκολατένια αυγά χωρίς καθόλου ζάχαρη.
Υλικά (για 12 αυγά):
– 65 γραμμάρια αποξηραμένη καρύδα
– 80 ml λάδι καρύδας, λιωμένο
– 3 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας
– 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
– 1 κλωνάρι βανίλιας, ανοιγμένο στα δύο
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
– 220 γραμμάρια βούτυρο κακάο
– 120 γραμμάρια σκόνη κακάο
– 125 ml σιρόπι σφενδάμου ή 175 γραμμάρια μέλι
– 1 κλωνάρι βανίλιας, ανοιγμένο στα δύο
– Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε σε ένα μπολ την αποξηραμένη καρύδα, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και τους σπόρους από το κλωνάρι βανίλιας. Αφήστε το μπολ για μισή ώρα στο ψυγείο. Διαιρέστε το μείγμα σε 12 μέρη και με χρήση των χεριών σας, σχηματίστε κάθε μέρος σε σχήμα αυγού. Τοποθετήστε τα αυγά σε έναν δίσκο ή ένα μεγάλο πιάτο και αφήστε τα στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψυγείου των αυγών, προετοιμάστε την επικάλυψη σοκολάτας. Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο κακάο σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε τη σκόνη κακάο, το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι, το κλωνάρι βανίλιας και μία πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σοκολατένια σάλτσα. Βουτήξτε τα παγωμένα αυγά καρύδας στη σοκολάτα έως ότου καλυφθούν εντελώς και στη συνέχεια επανατοποθετήστε τα στο ψυγείο. Τα αυγά είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε!
via: missbloom.gr