3 Οκτωβρίου 2025

Υγιεινά μπιφτέκια λαχανικών με φρέσκα υλικά από το φούρνο

Τελευταία Άρθρα

Γεννήθηκε σπάνιος θηλυκός ρινόκερος της Σουμάτρας

Σε εθνικό πάρκο στην Ινδονησία γεννήθηκε ένας σπάνιος ρινόκερος Σουμάτρας. Πρόκειται για ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση π

Επτά γύπες από την Ισπανία αφέθηκαν ελεύθεροι στην Κύπρο

Σήμερα, επτά γύπες από την Ισπανία απελευθερώθηκαν στη φύση της Κύπρου. Τα πουλιά τοποθετήθηκαν με συσκευές παρακολούθησης, με στόχο να επιβιώσουν τα απει

Τα highlights του Plissken Festival 2023

Το Plissken Festival επιστρέφει για δύο ημέρες γεμάτες μουσική! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και έχει πολλές αλλαγές φέτος, σ

Πάνω από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, καθώς οι θερμοκρασίες των υδάτων αυξάνονται κατακόρυφα. Σύμφωνα με αναφορές από τη

Το διαρκές αίνιγμα της Kylie Minogue

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά, η Kylie Minogue έχει γίνει ένα μυστήριο που μας απασχολεί συνεχώς. Αρχικά, κατά την διάρκεια της παρουσίας τη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συνταγή για Αρχάριους Σεφ

Τα μπιφτέκια λαχανικών είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για τους χορτοφάγους, αλλά και για όσους θέλουν να προσθέσουν περισσότερα λαχανικά στη διατροφή τους. Στην παρακάτω συνταγή, σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε μπιφτέκια λαχανικών με φρέσκα υλικά και να τα ψήσετε στον φούρνο για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Υλικά:
– 1 πράσο
– 1/2 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέδακια
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1 καρότο
– 1 κολοκύθι
– 2 πατάτες κανονικές
– 1 χούφτα αρακά
– 50 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο ή κονσέρβα ή φρέσκο
– 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Μαϊντανό ψιλοκομμένο
– Άνηθο ψιλοκομμένο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 6-7 φέτες ψωμί του τοστ ή ό,τι άλλο ψωμί έχετε στο σπίτι

Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τρίβουμε το κολοκύθι και το καρότο, και ψιλοκόβουμε την πιπεριά. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια.
2. Αν ο αρακάς και το καλαμπόκι είναι κατεψυγμένα, τα βάζουμε σε ένα φλιτζάνι με λίγο βραστό νερό για 5-10 λεπτά.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και γυαλίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με το πράσο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, αφού τα στραγγίσουμε καλά από τα νερά, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν ελαφρά.
4. Προσθέτουμε περίπου 100-120 ml νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
5. Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και να κρυώσουν.
6. Ψήνουμε τις μισές φέτες ψωμί του τοστ στους 200 oC για 20 λεπτά. Αλέθουμε όλες τις φέτες ψωμί του τοστ στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
7. Προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Θα γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
8. Φτιάχνουμε μπιφτέκια λαχανικών, ό,τι σχήμα και μέγεθος προτιμούμε, και τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
9. Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών στους 180 oC για περίπου 50 λεπτά. Θέλουμε να τραγανίσουν στο εξωτερικό και να μην στεγνώσουν πολύ στο εσωτερικό.

Αυτή η συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με πλαϊνά σαλάτες ή ως μέρος ενός πλήρους γεύματος. Απολαύστε τα!