2 Οκτωβρίου 2025

Έτσι γίνονται πιο υγιεινά τα αυγά: Το λάθος στο μαγείρεμα που ίσως κάνετε κι εσείς

Τελευταία Άρθρα

«Hijarbie»: Η Barbie με τη μαντίλα επιστρέφει

Μετά από ένα διάλειμμα έξι ετών, δημοσιεύτηκε στο Instagram η φωτογραφία μιας κούκλας που φοράει ένα ροζ φόρεμα και μια μαντίλα, ποζάροντας μπροστά σε ένα

ΜΙΚΙΟ: Ένα εντυπωσιακό σπίτι στο Ρέθυμνο μόλις 53 τετραγωνικά

Το "Μικιό" είναι ένα μικροσκοπικό σπίτι που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Ανήκει στον κτιριακό όγκο του 19ου αιώνα και έχει ανακαινισ

Κοριοί: Ταξιδεύουν, κρύβονται και απειλούν – Τα τσιμπήματα, τα συμπτώματα, η θεραπεία

Το Παρίσι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για τους κοριούς και η ζοφερή κατάσταση αρχίζει να προκαλεί ανησυχία και στη χώρα μας. Αν και είχαμε να ασχοληθ

Πώς να βγάζετε καλύτερες φωτογραφίες στα ταξίδια σας

Για να αφομοιώσετε πλήρως έναν προορισμό που ονειρευόσασταν, θα πρέπει να αφιερώσετε πολλές ώρες και μέρες ταξιδιού με αεροπλάνα, τρένα ή πλοία, οδηγώντας

7 υπέροχα Αirbnb για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το επερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η ιδανική ευκαιρία για απόδραση και χαλάρωση. Αν εξακολουθείς να αναζητείς κατάλυμα, δεν χρειάζεται να ανη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το νέομε τίτλο “Μαγείρεψε τα αυγά σου ακόμα πιο υγιεινά: Αποφεύγοντας τα συνηθισμένα λάθη” παρουσιάζει μια σειρά από νέες πληροφορίες και συμβουλές για το πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε τα αυγά μας με τον πιο υγιεινό τρόπο. Το άρθρο επισημαίνει ότι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα αυγά μπορεί να επηρεάσει το προφίλ των θρεπτικών συστατικών τους και προτείνει τέσσερις συμβουλές για την υγιεινή μαγειρέματος των αυγών:

1. Επιλέξτε μια μέθοδο μαγειρέματος χαμηλών θερμίδων: Προτιμήστε το ποσέ ή το βραστό αυγό αντί για τηγανητά αυγά ή ομελέτα. Αυτό βοηθάει στη μείωση των θερμίδων από επιπλέον λίπος.

2. Συνδυάστε τα με λαχανικά: Τα αυγά συνδυάζονται εξαιρετικά με λαχανικά και μπορεί να προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες στο γεύμα σας.

3. Τηγανίστε τα αυγά σε σταθερό λάδι: Επιλέξτε λάδια όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας για το τηγάνισμα των αυγών. Αυτά τα λάδια παραμένουν σταθερά σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν οξειδώνονται εύκολα, αποφεύγοντας τη δημιουργία βλαβερών ελεύθερων ριζών.

4. Μην τα μαγειρεύετε υπερβολικά: Όσο περισσότερο χρόνο και σε υψηλότερη θερμότητα μαγειρεύετε τα αυγά, τόσο περισσότερα από τα θρεπτικά τους συστατικά μπορεί να χαθούν. Επίσης, οι ποσότητες οξειδωμένης χοληστερόλης αυξάνονται με τον χρόνο μαγειρέματος.

Παρόλο που το μαγείρεμα μπορεί να επηρεάσει τα θρεπτικά συστατικά των αυγών, η κατανάλωση αυγών δεν έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου σε υγιείς ανθρώπους. Είναι σημαντικό να κάνουμε τις βέλτιστες επιλογές για τον τρόπο μαγειρέματος των αυγών προκειμένου να ευεργετηθούμε από τα θρεπτικά τους οφέλη.