4 Δεκεμβρίου 2025

Αφράτα ρολάκια τορτίγιας με πικάντικο κοτόπουλο και κρεμώδες pesto

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Αυτά τα αφράτα ρολάκια τορτίγιας με πικάντικο κοτόπουλο και κρεμώδες pesto είναι μια διαφορετική και νόστιμη εκδοχή ενός κλασικού σάντουιτς. Είναι ιδανικά για ένα γρήγορο και γευστικό μεσημεριανό γεύμα στη δουλειά ή για ένα υπαίθριο πικνίκ.

Υλικά
για 10 ρολάκια:

2 μεγάλες τορτίγιες από αλεύρι
¼ φλιτζάνι έτοιμο πικάντικο pesto (55 γρ.)
1 φλιτζάνι ντοματίνια (200 γρ.), κομμένα στη μέση
225 γρ. κοτόπουλο, ψιλοκομμένο σε κύβους
55 γρ. baby σπανάκι
4 φέτες τυρί προβολόνε, κομμένες στη μέση

Εκτέλεση
Παραγγέλνουμε τις τορτίγιες στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν μαλακές και ευέλικτες. Αφού τις βγάλουμε, τις απλώνουμε σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Απλώνουμε το μισό πικάντικο pesto σε κάθε τορτίγια. Κατανέμουμε τα ντοματίνια, το κοτόπουλο, το σπανάκι και το προβολόνε στις τορτίγιες. Σφίγγουμε στενά τις τορτίγιες με μια πλαστική μεμβράνη και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Βάζουμε 6 οδοντογλυφίδες σε απόσταση 2,5 cm μεταξύ τους στο τέλος των ρολάκιων. Κόβουμε τα ρολάκια ανάμεσα στις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε.