Ένα γευστικό και αναζωογονητικό γεύμα που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας για να αποφύγετε το πρήξιμο, είναι η ιδανική σαλάτα κατά του πρηξίματος. Με βάση τη συμβουλή της Nikki Baumel από το My Sweet Belly, παρουσιάζουμε έναν απλό και νόστιμο συνδυασμό που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή.
Η κατανάλωση υδατανθράκων στη σαλάτα είναι μια έξυπνη κίνηση για να αποφύγετε το πρήξιμο, σύμφωνα με τη Nikki. Προσθέτοντας ένα δημητριακό όπως το καφέ ρύζι, η quinoa ή οι γλυκοπατάτες, η αναλογία υδατανθράκων σε σχέση με τις ίνες γίνεται πιο ισορροπημένη, εξαλείφοντας το πρήξιμο. Αυτή η σαλάτα είναι γεμάτη από νόστιμα υλικά που θα σας δώσουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.
Για να φτιάξετε αυτήν τη θρεπτική σαλάτα, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
– 2 φλιτζάνια φρέσκια ρόκα
– 1/3 φλιτζάνι γλυκοπατάτα (ψημένη και κομμένη σε κυβάκια)
– 2 κουταλιές της σούπας φέτα
– 1/4 φλιτζάνι φοινόκιο σε φέτες
– 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι σε φέτες
– 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα κράνμπερι
– Παρθένο ελαιόλαδο
– Αλάτι και πιπέρι
Για να ετοιμάσετε τη σαλάτα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
1. Κόψτε μια γλυκοπατάτα σε κύβους και ανακατέψτε τη με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
2. Ψήστε τη γλυκοπατάτα στους 190°C για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ελέγξετε την υφή της.
3. Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το φοινόκιο και το κρεμμύδι σε φέτες. Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν διαφανή.
4. Σε ένα μπολ σαλάτας με μεσαίου μεγέθους, βάλτε όλα τα υλικά της σαλάτας και προσθέστε τα κομμάτια γλυκοπατάτας.
5. Σερβίρετε τη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι και φρέσκο λεμόνι.
Αυτή η ιδανική σαλάτα κατά του πρηξίματος είναι ένα γευστικό γεύμα που προσφέρει όλη τη θρεπτική αξία που χρειάζεστε. Ανακαλύψτε τη γεύση και απολαύστε ένα υγιεινό γεύμα που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το πρήξιμο.