3 Οκτωβρίου 2025

Νόστιμη πορτοκαλόπιτα με νέες γεύσεις

Τελευταία Άρθρα

Πάνω από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, καθώς οι θερμοκρασίες των υδάτων αυξάνονται κατακόρυφα. Σύμφωνα με αναφορές από τη

Το διαρκές αίνιγμα της Kylie Minogue

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά, η Kylie Minogue έχει γίνει ένα μυστήριο που μας απασχολεί συνεχώς. Αρχικά, κατά την διάρκεια της παρουσίας τη

Λαθροκυνηγός σκότωσε μικρή αρκούδα- Είχε δύο τραύματα από όπλο

Ένας λαθροκυνηγός σκότωσε μια μικρή αρκούδα στην περιοχή Ραδόσι στη Φλώρινα. Η αρκούδα ήταν μόλις ένα έτος και δεν είχε αποχωριστεί ακόμα τη μητέρας της, σ

Μια βραδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη αφιερωμένη στον συνθέτη Μπέντζαμιν Μπρίτεν

Ο Βρετανός συνθέτης Μπέντζαμιν Μπρίτεν αποτελεί το αντικείμενο μιας νέας παράστασης που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Λυρικός Νότος στην

Συρρίκνωση του ψηλότερου βουνού της Γαλλίας

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το Mont Blanc, το ψηλότερο βουνό της Γαλλίας, έχει συρρικνωθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Το ύψος της κορυφής του Mont Blanc με

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
– 1 κ.γ. baking powder
– 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
– 3/4 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
– 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
– 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
– 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
– Τρίμμα από φρέσκο πορτοκάλι
– 2 μεγάλα αυγά
– 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρέματος
– 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
– 1/4 κ.γ. αλάτι
– 1/4 κ.γ. στέβια
– Σπρέι μαγειρέματος για το σιρόπι

Σιρόπι:
– 700 γρ. ζάχαρη
– 500 γρ. νερό
– φλούδα ενός πορτοκαλιού, κομμένη

Τρόπος παρασκευής:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Δημιουργούμε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τη στέβια, το γάλα, το χυμό λεμονιού, τα καρύδια, το λάδι, το χυμό και το τρίμμα από πορτοκάλι, καθώς και τα αυγά.
4. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, στο εσωτερικό της τρύπας που δημιουργήσαμε. Ανακατεύουμε προσεχτικά τα δύο μείγματα χωρίς να συσταλεί το αλεύρι.
5. Ψεκάζουμε ένα ταψί ή μία φόρμα κέικ και περιχύνουμε το μείγμα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
7. Σε παράλληλη διαδικασία, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά μας σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
8. Προσθέτουμε το χυμό ενός πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
9. Αφαιρούμε την πίτα από το φούρνο, περιχύνουμε το σιρόπι και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.