3 Οκτωβρίου 2025

Νόστιμα κανελόνια με μανιτάρια και γραβιέρα

Τελευταία Άρθρα

Γεννήθηκε σπάνιος θηλυκός ρινόκερος της Σουμάτρας

Σε εθνικό πάρκο στην Ινδονησία γεννήθηκε ένας σπάνιος ρινόκερος Σουμάτρας. Πρόκειται για ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση π

Επτά γύπες από την Ισπανία αφέθηκαν ελεύθεροι στην Κύπρο

Σήμερα, επτά γύπες από την Ισπανία απελευθερώθηκαν στη φύση της Κύπρου. Τα πουλιά τοποθετήθηκαν με συσκευές παρακολούθησης, με στόχο να επιβιώσουν τα απει

Τα highlights του Plissken Festival 2023

Το Plissken Festival επιστρέφει για δύο ημέρες γεμάτες μουσική! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και έχει πολλές αλλαγές φέτος, σ

Πάνω από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, καθώς οι θερμοκρασίες των υδάτων αυξάνονται κατακόρυφα. Σύμφωνα με αναφορές από τη

Το διαρκές αίνιγμα της Kylie Minogue

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά, η Kylie Minogue έχει γίνει ένα μυστήριο που μας απασχολεί συνεχώς. Αρχικά, κατά την διάρκεια της παρουσίας τη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 1 κουτί κανελόνια
– 30 ml (6 κ. σούπας) ελαιόλαδο
– 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
– 1 κιλό μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
– 1 κουτάκι πορτσίνι αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
– 4 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
– 5 κλωνάρια θυμάρι
– 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
– 100 γρ. μετσοβόνε καπνιστό, τριμμένο
– 2 φάκελοι μπεσαμέλ
– 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και το θυμάρι. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
2. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά κρατώντας 3 κ. σούπας.
3. Γεμίζουμε τα κανελόνια με την προετοιμασμένη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο μεγάλο πυρέξ.
4. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και απλώνουμε από πάνω την έτοιμη μπεσαμέλ.
5. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (αέρας) για 45 λεπτά και άλλα 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

Απολαύστε αυτά τα νόστιμα κανελόνια με μανιτάρια και γραβιέρα, ένα πιάτο που θα σας καταπλήξει με την γεύση του!