4 Δεκεμβρίου 2025

Απολαυστική συνταγή για ρεβίθια με γαρίδες”

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα! Ολόφρεσκα ρεβίθια συνδυασμένα με γλυκόξινες γαρίδες που θα σας ταξιδέψουν σε γευστικούς παραδείσους. Είναι μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα κάνει το τραπέζι σας να λάμπει!

Για να ετοιμάσουμε αυτή την υπέροχη συνταγή, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

– 1/2 κιλό ρεβίθια
– 15 γαρίδες, καθαρισμένες
– 1 πράσο, ψιλοκομμένο
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 3 καρότα, κομμένα σε μικρές ροδέλες
– 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι

Για τον τρόπο προετοιμασίας, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

1. Ξεκινήστε αφήνοντας τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε ένα λίτρο νερό, ζωμό λαχανικών, καθώς και τα κεφάλια και τα κελύφη των γαριδών. Αφήστε το να βράσει για περίπου μισή ώρα.
3. Σε ένα μικρό τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρετε τις πιπεριές Φλωρίνης, το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Προσθέστε αλάτι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
5. Προσθέστε τα ρεβίθια και μια μικρή ποσότητα ζωμού. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση.
6. Βάλτε τα ρεβίθια σε μια γάστρα και προσθέστε ζωμό μέχρι να καλυφθούν.
7. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2 ώρες.
8. Σε μια κατσαρόλα με ζωμό από τα κέλυφη, βράστε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά.
9. Σερβίρετε τα ρεβίθια και τοποθετήστε από πάνω τις γαρίδες.

Αυτή η συνδυασμένη γεύση από το λαχταριστό ρεβίθι και τις γευστικές γαρίδες θα καταπλήξει τους πάντες. Είναι μια πιάτσα γεμάτη αρώματα και γεύσεις που θα σας ταξιδέψει στην Ελληνική κουλτούρα. Αφεθείτε σε αυτή τη νέα παραλλαγή και απολαύστε την!