Υλικά:
– 150-200 γρ. κιμάς σόγιας
– 1 κρεμμύδι, ξερό και τριμμένο
– 1 τομάτα, τριμμένη
– 2 κ.σ. μουστάρδα
– 3-4 κ.σ. καυτερή και κλασική κέτσαπ (μισό-μισό)
– 50 γρ. βρώμη, αλεσμένη σαν αλεύρι
– 10-12 φρυγανιές ολικής άλεσης, αλεσμένες
– 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
– Ρίγανη, ξηρή
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
– Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
– Δυόσμος, ψιλοκομμένος φρέσκος (ή 1 κ.σ. ξηρός)
– Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Εκτέλεση:
Αρχικά, παρασκευάζουμε τη σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Αφήνουμε τη σόγια στο βραστό νερό για δέκα λεπτά, κατόπιν τη σουρώνουμε καλά και τη ξεπλένουμε με κρύο νερό. Την αφήνουμε να στραγγίσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε για τα μπιφτέκια.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τη σόγια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και την κέτσαπ, το τριμμένο κρεμμύδι και την τομάτα, τον μαϊντανό και το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε την αλεσμένη φρυγανιά και την αλεσμένη βρώμη και ζυμώνουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα για τα μπιφτέκια σόγιας.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC σε λειτουργία αέρα. Φτιάχνουμε μπιφτέκια, τα οποία να έχουν μέγεθος σαν την παλάμη μας, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχει καλυφθεί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε κάθε μπιφτέκι με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια σόγιας για περίπου 30 λεπτά. Προσέχουμε να μην ψηθούν υπερβολικά ή να ξεραθούν.
Πηγή: govastileto.gr
Νόστιμα μπιφτέκια σόγιας: Μια υγιεινή επιλογή για το γεύμα σας