14 Μαρτίου 2025

Μελωδία από φέτα και σουσάμι

Τελευταία Άρθρα

Δίαιτα για την αντιμετώπιση της Άνοιας: Τρόπος ζωής για την προστασία του εγκεφάλου

Η δίαιτα MIND αποτελεί ένα νέο διατροφικό πρότυπο που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου και την μείωση του κινδύνου εμφάνισης

Η υποκρισία: Μια πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης

Η υποκρισία είναι ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας μια επαναλαμβανόμενη και ανησυχητική πτυχή της ανθρώπινης κοινωνίας. Αυτή η

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Καταπολεμητής της Παιδικής Παχυσαρκίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει σε μια κοινή εκδήλωση για την παρουσίαση ενός νέου και φιλόδοξου προγράμματος που αποσκοπεί στη

Γυναίκες: Ο κίνδυνος της καθυστερημένης ώρας έναρξης του ύπνου

Η έλλειψη ύπνου έχει συχνά αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας, αλλά νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι ακόμα και οι μικρές παρεκκλίσεις από το συνηθισμένο ωράριο

Ο μυστικός κώδικας για την υγεία του εντέρου: Ο γαστρεντερολόγος που αποκαλύπτει τις 4 βιταμίνες που χρειάζεται το πεπτικό σύστημα”

Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος που αποδίδεται στο έντερο ως τον δεύτερο εγκέφαλο. Ο λόγος είναι ότι το έντερο είναι στενά συνδεδεμένο με τον εγκέφαλο μέσω του άξ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 200 γρ. νέα φέτα
– 25 γρ. ψιλοκομμένα φρυγανιά
– 25 γρ. φρέσκο σουσάμι
– 1 αυγό
– 80 γρ. ποιοτικό αλεύρι
– ½ κ.γ. παρθένο ελαιόλαδο
– Μέλι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα πιάτο ανακατέψτε τη φρυγανιά με το σουσάμι για να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
2. Σε άλλο πιάτο χτυπήστε το αυγό και σε ένα τρίτο πιάτο βάλτε το αλεύρι.
3. Αφήστε τη φέτα να στραγγίσει και ταμπονάρετε την με απορροφητικό χαρτί. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι φέτας πάχους περίπου 1 εκ.
4. Περάστε τη φέτα από το αλεύρι ώστε να καλυφθούν όλες τις πλευρές.
5. Στη συνέχεια βουτήξτε τη φέτα στο χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς και σουσαμιού, ώστε να κολλήσει παντού.
6. Τοποθετήστε τη φέτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψεκάστε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο.
7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C, σε λειτουργία αέρα, για 13-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα.
8. Γαρνίρετε με μέλι και σερβίρετε.

*Σημείωση: Το αρχικόδεν έχει τίτλο. Ο δικός μου τίτλος επιδιώκει να περιγράψει τη γεύση του πιάτου και να προκαλέσει ενδιαφέρον στον αναγνώστη.