28 Απριλίου 2025

Μελωδία από φέτα και σουσάμι

Τελευταία Άρθρα

Νέα Έρευνα: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Epidemiology από ερευνητές του Πανεπιστημίου Loma Linda αναφέρει ότι η κατανάλωση γάλακτος

Μοίρασε τη γιορτινή χαρά με τον αγαπημένο σου σκύλο

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, το να μοιραζόμαστε την χαρά και τα φαγητά με τον αγαπημένο μας σκύλο είναι ακόμα πιο συνηθισμένο. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προσ

Τα παιδιά μας μαθαίνουν την αληθινή ευτυχία: Μια νέα οπτική προοπτική

Έχοντας τη δυνατότητα να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, μπορούμε να ανακαλύψουμε μια ευκαιρία για να αποκτήσουμε μια πιο απλή, χαρούμενη και

Έτσι θα καταλάβετε αν η γάτα σας είναι χαρούμενη

Αποκρυπτογραφώντας τη χαρά της γάτας σας: Πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια ευτυχίας του αγαπημένου σας κατοικίδιου" Ποιος δεν θέλει το κατοικίδιό του να είναι

Νέα αυξητική τάση στα οδικά τροχαία ατυχήματα τον Οκτώβριο – Αύξηση των θυμάτων σε ένα μήνα στους δρόμους

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο αριθμός των οδικών τροχαίων ατυχημάτων αυξήθηκε κατά 5,5% τον περασμένο Οκ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 200 γρ. νέα φέτα
– 25 γρ. ψιλοκομμένα φρυγανιά
– 25 γρ. φρέσκο σουσάμι
– 1 αυγό
– 80 γρ. ποιοτικό αλεύρι
– ½ κ.γ. παρθένο ελαιόλαδο
– Μέλι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα πιάτο ανακατέψτε τη φρυγανιά με το σουσάμι για να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
2. Σε άλλο πιάτο χτυπήστε το αυγό και σε ένα τρίτο πιάτο βάλτε το αλεύρι.
3. Αφήστε τη φέτα να στραγγίσει και ταμπονάρετε την με απορροφητικό χαρτί. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι φέτας πάχους περίπου 1 εκ.
4. Περάστε τη φέτα από το αλεύρι ώστε να καλυφθούν όλες τις πλευρές.
5. Στη συνέχεια βουτήξτε τη φέτα στο χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς και σουσαμιού, ώστε να κολλήσει παντού.
6. Τοποθετήστε τη φέτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψεκάστε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο.
7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C, σε λειτουργία αέρα, για 13-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα.
8. Γαρνίρετε με μέλι και σερβίρετε.

*Σημείωση: Το αρχικόδεν έχει τίτλο. Ο δικός μου τίτλος επιδιώκει να περιγράψει τη γεύση του πιάτου και να προκαλέσει ενδιαφέρον στον αναγνώστη.