3 Οκτωβρίου 2025

Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια

Τελευταία Άρθρα

Καταγγελία Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας: Άδειες για αιολικά πάρκα στα καμένα του Έβρου

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καταγγέλλει την αδειοδότηση αιολικών πάρκων στα καμένα του Έβρου, εντός περιοχής NATURA. Μετά την πρόσφατη ανάλυση της κατ

Αριθμός ρεκόρ από γύπες σε προστατευόμενη περιοχή στη Βουλγαρία

Αριθμός ρεκόρ από γύπες καταμετρήθηκε στη Βουλγαρία. Ειδικότερα, περισσότεροι από 20 γυπαετοί και μαυρογύπες καταμετρήθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή Σακ

Τα πολυσύχναστα γήπεδα της Αλεπότρυπας με την πανοραμική θέα της Αθήνας

Στην πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Αθήνας, την Κυψέλη, βρίσκεται ο λόφος Ελικώνα, γνωστός και ως Αλεπότρυπα. Στα σύνορα της Γκράβας με την Άνω Κυψέλη,

Το πιο θερμό Σεπτέμβριο που έχει καταγραφεί ποτέ

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus, ο προηγούμενος μήνας Σεπτέμβριος κατέγραψε ένα νέο θερμοκρασιακό ρεκόρ. Με μέση θερμοκρασία 16,38°C, ξεπέ

Γιατί δεν στεριώνει με τίποτα η μικροκινητικότητα στην Αθήνα;

Βρισκόμασταν στα μέσα του Οκτωβρίου του 2022 όταν η γνωστή υπηρεσία μετακίνησης Beat αλλάξε την επωνυμία της σε Free Now. Μαζί με την αλλαγή της ονομασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Στα εργαστήρια των ερευνητών αναπαράγονται τα πιο αρίστης ποιότητας τρόφιμα, όπως το Wagyu, το φουά γκρα και ο blue fin τόνος. Ακόμα και το καλλιεργημένο κρέας κοτόπουλου της εταιρίας Good Meat έχει ήδη λάβει έγκριση για πώληση στις ΗΠΑ και έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ονομάτων της γαστρονομίας. Όμως, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Εταιρίες όπως η Orbillion Bio, η Umami Bioworks και η Wanda Fish αναζητούν τρόπους να παράγουν premium καλλιεργημένα προϊόντα, προστατεύοντας παράλληλα και απειλούμενα είδη
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Η Orbillion Bio, σε συνεργασία με τον ειδικό κρεοπώλη Guy Crims, στοχεύει στην αναπαραγωγή του περιζήτητου Wagyu, το οποίο προέρχεται από ιαπωνικές φυλές βοοειδών. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα προϊόν με την ίδια βουτυρένια γεύση και υφή που χαρακτηρίζει το Wagyu. Αν και αρχικά παράγεται μόνο κιμάς Wagyu, η εταιρία σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Επίσης, η Umami Bioworks επικεντρώνεται στην παραγωγή χέλι και blue fin τόνου, είδη που έχουν υποστεί υπερεκμετάλλευση και απειλούνται. Η εταιρία υποστηρίζει ότι μπορεί να προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, παράγοντας τα εν λόγω είδη σε εργαστήρια αντί να εξορύσσει τους πόρους της φύσης
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Τέλος, η Wanda Fish επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ανώτερης ποιότητας blue fin τόνου, με την εξάλειψη της παρουσίας του ψευδαργύρου και την προώθηση των Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρών οξέων
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Εταιρίες όπως η Gourmey Paris, από την πλευρά τους, προσπαθούν να δημιουργήσουν καλλιεργημένο φουά γκρα που θα αποκαταστήσει την αίγλη του αρχικού εδέσματος. Η εταιρία συνεργάζεται με διάσημους σεφ, εξερευνώντας νέες γεύσεις και προσπαθώντας να βελτιώσει την αναλογία τήξης του φουά γκρα
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Ο κόσμος της γαστρονομίας μπαίνει σε μια νέα εποχή, όπου οι παραδοσιακές πρώτες ύλες αντικαθίστανται από προϊόντα που παράγονται σε εργαστήρια. Το μέλλον της γαστρονομίας φαίνεται προσιτό και πιο βιώσιμο, δίνοντας τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε υπέροχα πιάτα χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τους πόρους της φύσης και την ευημερία των ζώων.