4 Δεκεμβρίου 2025

Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Στα εργαστήρια των ερευνητών αναπαράγονται τα πιο αρίστης ποιότητας τρόφιμα, όπως το Wagyu, το φουά γκρα και ο blue fin τόνος. Ακόμα και το καλλιεργημένο κρέας κοτόπουλου της εταιρίας Good Meat έχει ήδη λάβει έγκριση για πώληση στις ΗΠΑ και έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ονομάτων της γαστρονομίας. Όμως, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Εταιρίες όπως η Orbillion Bio, η Umami Bioworks και η Wanda Fish αναζητούν τρόπους να παράγουν premium καλλιεργημένα προϊόντα, προστατεύοντας παράλληλα και απειλούμενα είδη
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Η Orbillion Bio, σε συνεργασία με τον ειδικό κρεοπώλη Guy Crims, στοχεύει στην αναπαραγωγή του περιζήτητου Wagyu, το οποίο προέρχεται από ιαπωνικές φυλές βοοειδών. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα προϊόν με την ίδια βουτυρένια γεύση και υφή που χαρακτηρίζει το Wagyu. Αν και αρχικά παράγεται μόνο κιμάς Wagyu, η εταιρία σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Επίσης, η Umami Bioworks επικεντρώνεται στην παραγωγή χέλι και blue fin τόνου, είδη που έχουν υποστεί υπερεκμετάλλευση και απειλούνται. Η εταιρία υποστηρίζει ότι μπορεί να προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, παράγοντας τα εν λόγω είδη σε εργαστήρια αντί να εξορύσσει τους πόρους της φύσης
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Τέλος, η Wanda Fish επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ανώτερης ποιότητας blue fin τόνου, με την εξάλειψη της παρουσίας του ψευδαργύρου και την προώθηση των Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρών οξέων
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Εταιρίες όπως η Gourmey Paris, από την πλευρά τους, προσπαθούν να δημιουργήσουν καλλιεργημένο φουά γκρα που θα αποκαταστήσει την αίγλη του αρχικού εδέσματος. Η εταιρία συνεργάζεται με διάσημους σεφ, εξερευνώντας νέες γεύσεις και προσπαθώντας να βελτιώσει την αναλογία τήξης του φουά γκρα
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Ο κόσμος της γαστρονομίας μπαίνει σε μια νέα εποχή, όπου οι παραδοσιακές πρώτες ύλες αντικαθίστανται από προϊόντα που παράγονται σε εργαστήρια. Το μέλλον της γαστρονομίας φαίνεται προσιτό και πιο βιώσιμο, δίνοντας τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε υπέροχα πιάτα χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τους πόρους της φύσης και την ευημερία των ζώων.