Υλικά:
– 2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσποροι
– 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
– 100 γραμμάρια σπανάκι
– 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
– 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
– ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
– ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
– 4 αυγά, χτυπημένα
– 150 γραμμάρια πανσέτα σολομού
– Τοστ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βήμα 1ο: Σε μια δυνατή φωτιά, καβουρδίστε τους κολοκυθόσπορους μέχρι να αρχίσουν να σκάνε. Μεταφέρετε τους σε ένα πιάτο.
Βήμα 2ο: Προσθέστε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μαζί με το σπανάκι, τη ντομάτα και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Στη συνέχεια, προσθέστε τον κουρκουμά, το κάρυ και τα αυγά. Χτυπήστε τα αυγά σε μέτρια φωτιά και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά πριν στεγνώσουν.
Βήμα 3ο: Σερβίρετε τα αυγά με την πανσέτα σολομού, επάνω σε φρεσκοψημένο τοστ αν επιθυμείτε.
*