3 Οκτωβρίου 2025

Η νέα εκδοχή της κλασικής καρμπονάρας: Υγιεινή και vegan!”

Τελευταία Άρθρα

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
– 100 γρ. vegan μπέικον, ψιλοκομμένο
– ½ κ.γ. πάπρικα
– 120 ml γάλα σόγιας
– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
– 1 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά
– 1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
– ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι

Τρόπος Προετοιμασίας:
1. Ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

2. Σε ένα μπολ, προσθέστε το γάλα, το σκόρδο, τη μαγιά, το χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε όλα τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

3. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες στην συσκευασία.

4. Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέστε την σάλτσα που προετοιμάσατε στο βήμα 2. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλύψετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.

5. Σερβίρετε τη vegan καρμπονάρα πασπαλίζοντας την με φρέσκο μαϊντανό.

Υποκατάστατα για μη vegan: Αν δεν είστε vegan, μπορείτε να αντικαταστήσετε το vegan μπέικον με παραδοσιακό μπέικον, αν δεν έχετε πρόβλημα με την κατανάλωση ζωϊκών προϊόντων.
Προσοχή: Για οσούς δεν έχουν προσαρμοστεί σε τροφές χωρίς ζωϊκά προϊόντα, το γεύμα αυτό μπορεί να εμφανιστεί διαφορετικό από την παραδοσιακή καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και τυρί, αλλά είναι μια υγιεινή και εναλλακτική επιλογή. Πειραματιστείτε με τις γεύσεις και επεκτείνετε τις δυνατότητες της κουζίνας σας!