4 Δεκεμβρίου 2025

Η νέα εκδοχή της κλασικής καρμπονάρας: Υγιεινή και vegan!”

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
– 100 γρ. vegan μπέικον, ψιλοκομμένο
– ½ κ.γ. πάπρικα
– 120 ml γάλα σόγιας
– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
– 1 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά
– 1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
– ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι

Τρόπος Προετοιμασίας:
1. Ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

2. Σε ένα μπολ, προσθέστε το γάλα, το σκόρδο, τη μαγιά, το χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε όλα τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

3. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες στην συσκευασία.

4. Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέστε την σάλτσα που προετοιμάσατε στο βήμα 2. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλύψετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.

5. Σερβίρετε τη vegan καρμπονάρα πασπαλίζοντας την με φρέσκο μαϊντανό.

Υποκατάστατα για μη vegan: Αν δεν είστε vegan, μπορείτε να αντικαταστήσετε το vegan μπέικον με παραδοσιακό μπέικον, αν δεν έχετε πρόβλημα με την κατανάλωση ζωϊκών προϊόντων.
Προσοχή: Για οσούς δεν έχουν προσαρμοστεί σε τροφές χωρίς ζωϊκά προϊόντα, το γεύμα αυτό μπορεί να εμφανιστεί διαφορετικό από την παραδοσιακή καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και τυρί, αλλά είναι μια υγιεινή και εναλλακτική επιλογή. Πειραματιστείτε με τις γεύσεις και επεκτείνετε τις δυνατότητες της κουζίνας σας!