Συστατικά:
– 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
– 100 γρ. vegan μπέικον, ψιλοκομμένο
– ½ κ.γ. πάπρικα
– 120 ml γάλα σόγιας
– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
– 1 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά
– 1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
– ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Τρόπος Προετοιμασίας:
1. Ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
2. Σε ένα μπολ, προσθέστε το γάλα, το σκόρδο, τη μαγιά, το χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε όλα τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
3. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες στην συσκευασία.
4. Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέστε την σάλτσα που προετοιμάσατε στο βήμα 2. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλύψετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
5. Σερβίρετε τη vegan καρμπονάρα πασπαλίζοντας την με φρέσκο μαϊντανό.
Υποκατάστατα για μη vegan: Αν δεν είστε vegan, μπορείτε να αντικαταστήσετε το vegan μπέικον με παραδοσιακό μπέικον, αν δεν έχετε πρόβλημα με την κατανάλωση ζωϊκών προϊόντων.
Προσοχή: Για οσούς δεν έχουν προσαρμοστεί σε τροφές χωρίς ζωϊκά προϊόντα, το γεύμα αυτό μπορεί να εμφανιστεί διαφορετικό από την παραδοσιακή καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και τυρί, αλλά είναι μια υγιεινή και εναλλακτική επιλογή. Πειραματιστείτε με τις γεύσεις και επεκτείνετε τις δυνατότητες της κουζίνας σας!