Η παγκόσμια γιορτή του ουίσκι πλησιάζει και η Ελλάδα, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, ετοιμάζεται να τιμήσει αυτό το εκλεκτό ποτό. Στις 18 Μαΐου, οι λάτρεις του ουίσκι θα συμμετάσχουν σε γευσιγνωσίες, δείπνα συνοδεία ουίσκι, διαγωνισμούς κοκτέιλ και εργαστήρια, εξερευνώντας την ποικιλία και την πλούσια ιστορία αυτού του απολαυστικού ποτού.
Το ουίσκι είναι ένα απόσταγμα που παράγεται από βυνοποιημένους σπόρους, όπως το σιτάρι, η σίκαλη, το καλαμπόκι και το κριθάρι, και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για πολλά χρόνια. Αποτελεί αγαπημένο ποτό για πολλούς ανά τον κόσμο και έχει εκατοντάδες ποικιλίες και είδη. Η ιστορία του ουίσκι χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν, με την πρώτη απόδειξη απόσταξης να βρίσκεται στη Μεσοποταμία γύρω στο 2000 π.Χ. Αργότερα, οι Σκωτσέζοι μοναχοί άρχισαν να δημιουργούν την πρώτη μορφή ουίσκι και μετανάστες πέρασαν τις πρακτικές απόσταξης στις αμερικανικές αποικίες.
Η παγκόσμια ημέρα του ουίσκι ξεκίνησε το 2012 από τον Σκωτσέζο Μπλερ Μπάουμαν, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει μια γιορτή για να τιμήσει αυτό τον αγαπημένο ποτό. Από τότε, η παγκόσμια ημέρα του ουίσκι έχει γίνει ένα ετήσιο γεγονός, όπου οι φίλοι του ουίσκι οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις για να γιορτάσουν και να απολαύσουν αυτό το ποτό.
Την ημέρα αυτή, οι λάτρεις του ουίσκι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν γευσιγνωσίες, να πάρουν μέρος σε δείπνα συνοδεία ουίσκι, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς κοκτέιλ και να παρακολουθήσουν εργαστήρια και masterclasses για την παραγωγή και τη γευσιγνωσία του ουίσκι. Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα φιλοξενήσουν αυτές τις εκδηλώσεις, δίνοντας στους λάτρεις του ουίσκι την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορες ποικιλίες από όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα, το νέο εστιατόριο Monte Vista του Regency Casino Mont Parnes θα διοργανώσει ένα μοναδικό Masterclass για την Παγκόσμια Ημέρα του ουίσκι. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα για την ιστορία και την παραγωγή του ουίσκι και να δοκιμάσουν διάφορες ποιοτικές ποτοποιίες από τη Σκωτία. Με την επιμέλεια του FineBeing, ο μοναδικός Γιώτης Αγγελίδης θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα συνοδεύσει κάθε δείγμα ουίσκι με το ιδανικό γαστρονομικό πάρινγκ των executive chef Ιωάννη Κίτσαλη, chef Ηλία Ευαγγελόπουλου και pastry chef Νικόλαου Γουρζή.
Η Παγκόσμια Ημέρα του ουίσκι είναι μια υπέροχη ευκαιρία να ανακαλύψετε και να απολαύσετε αυτό το κομψό και αγαπημένο ποτό. Είτε παρακολουθήσετε μια γευσιγνωσία, είτε πάρετε μέρος σε ένα δείπνο συνοδεία ουίσκι, είτε μάθετε περισσότερα σε ένα εργαστήριο, αυτή η ημέρα θα είναι μια αξέχαστη ευκαιρία να δημιουργήσετε αναμνήσεις και να μοιραστείτε την αγάπη σας για το ουίσκι με άλλους λάτρεις. Ας ανεβάσουμε τα ποτήρια μας και να πιούμε στην υγεία του ουίσκι!