2 Οκτωβρίου 2025

Στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα τυριά του κόσμου βρέθηκε ένα ελληνικό τυρί, αποδεικνύοντας την ποιότητα και την πολυπλοκότητα της ελληνικής γαστρονομίας.

Τελευταία Άρθρα

“Αν καταπιείς τσίχλα, μένει στο στομάχι 7 χρόνια” μας έλεγαν- Τι ισχύει τελικά

Το κατάπως ατύχημα ενός κομματιού τσίχλας είναι κάτι που ίσως σε κάνει να αναρωτηθείς για πόσο χρόνο θα παραμείνει στο στομάχι σου. Καθώς μεγαλώναμε, πολλο

Κόβεται το κάπνισμα σε 4 βήματα; Η μέθοδος που «δουλεύει»

Ο James Clear, συγγραφέας του βιβλίου «Προσωπικές συνήθειες», παρουσιάζει μια μέθοδο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις κακές συνήθειες τ

Ο Giorgio Armani και η αφοσίωσή του στη μόδα

Στα 89 του ο Giorgio Armani εξακολουθεί να είναι το απόλυτο αφεντικό στον κόσμο της μόδας. Με το μεγάλο του σόου με τίτλο "One Night Only Venice", ο διάσημ

Στην Kinsen-Europcar Greece το βραβείο «Network Development Award 2022»

Η εταιρεία Kinsen-Europcar Greece ανακήρυξεται νικήτρια του βραβείου «Network Development Award 2022» στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του Europcar Mobility G

Κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια; Υπάρχει λόγος (και καλά κάνετε)

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να κοιμούνται με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια τους, προκαλώντας γέλιο ή και... θέμα με τον αριθμό των μαξιλαριών που χρειάζοντ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το γνωστό online γαστρονομικό περιοδικό Taste Atlas ανακοίνωσε πρόσφατα τη λίστα με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο για το 2024. Πρόκειται για ένα αξιόπιστο πηγαίο υλικό που συχνά αναφέρεται ως το «Google Map του φαγητού». Και αν και η Γαλλία είναι παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή υψηλής ποιότητας τυριού, αυτή η λίστα φανερώνει πως τα ιταλικά τυριά κατακτούν την πρώτη θέση, με τα τρία πρώτα τυριά να προέρχονται από τη χώρα της μακαρονάδας.

Το καλύτερο τυρί στον κόσμο για το 2024, σύμφωνα με το Taste Atlas, είναι η ελληνική παρμεζάνα. Αυτό το τυρί χρησιμοποιείται πολύ στην ιταλική κουζίνα και ξεχωρίζει για την εξαιρετική ποιότητά του. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η διάσημη mozzarella di bufala, τυρί που δεν χρειάζεται συστάσεις, και το Crescenza stracchino, ένα ιταλικό τυρί με προέλευση από τη Λομβαρδία.

Στην τέταρτη θέση έχουμε την εκπληκτική γραβιέρα Νάξου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο. Η γραβιέρα Νάξου είναι ένα σκληρό τυρί που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση του. Έχει κερδίσει τον τίτλο του προϊόντος ΠΟΠ και παράγεται από αγελαδινό γάλα, αλλά και από μίγμα αγελαδινού, πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος. Οι εκλεκτές πρώτες ύλες και η παραγωγική διαδικασία την κατατάσσουν αναμφίβολα στα καλύτερα τυριά του κόσμου.

Όχι μόνο η γραβιέρα Νάξου έχει αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και το ελληνικό μελίχλωρο τυρί της Λήμνου έχει ξεχωρίσει. Στη θέση 14 της λίστας βρίσκεται αυτό το παραδοσιακό προϊόν της Λήμνου, που παράγεται με φροντίδα και αγάπη στο νησί. Αμέσως μετά την τυροκόμιση, το μελίχλωρο τυρί έχει μια κρεμμώδη υφή που του χαρίζει και τον μοναδικό του χαρακτήρα.

Η λίστα του Taste Atlas αποδεικνύει ότι η ελληνική γαστρονομία κρύβει πολλά μυστικά και μεγάλη γευστική ποικιλία. Με τα τυριά της να κατακτούν θέσεις στην παγκόσμια σκηνή, αξίζει να εξερευνήσουμε αυτά τα μοναδικά γαστρονομικά κειμήλια και να ανακαλύψουμε την αυθεντική γεύση τους. Η ελληνική γαστρονομία συνεχίζει να εκπλήσσει και να αποδεικνύει ότι αποτελεί έναν σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή.