Το DELTA RESTAURANT, ένα από τα πιο επιφανή εστιατόρια στην Ελλάδα, που κατέχει δύο αστέρια Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin για τη βιώσιμη γαστρονομία, παρουσιάζει το καινούριο του μενού. Έχοντας πλησιάσει τα 3 χρόνια λειτουργίας του, το DELTA RESTAURANT είναι έτοιμο να κατακτήσει νέες κορυφές και να προσεγγίσει το τρίτο αστέρι Michelin
Η ομάδα του DELTA δεν ξεκουράζεται, αλλά συνεχίζει να επιδιώκει την τελειότητα μέσα από μια φιλοσοφία συνεχούς ανανέωσης. Η προετοιμασία του νέου και τολμηρού μενού απαιτούσε εκατοντάδες εργατοώρες δοκιμών και προετοιμασίας, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει την σκληρή δουλειά όλης της ομάδας
Το νέο μενού του DELTA RESTAURANT διευρύνει τους ορίζοντές του και συνδυάζει μαγειρικές τεχνικές και παραδοσιακά υλικά από διάφορες χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Σκανδιναβία και η Ελλάδα. Με έναν ιδιοφυή και ευφάνταστο τρόπο, το νέο μενού συνδυάζει τις γεύσεις και τις παραδόσεις αυτών των χωρών, δημιουργώντας έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα με εσάς στο κέντρο της εμπειρίας
Το DELTA RESTAURANT δίνει έμφαση στην αξιοποίηση και την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προωθώντας την φιλοσοφία της farm-to-table και χρησιμοποιώντας βιολογικά προϊόντα και την τεχνική της ζύμωσης σε μεγάλο μέρος των παρασκευών
Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, ο αρχιμάγειρας του εστιατορίου, εμπνέεται από την πολυταξιδεμένη ζωή του, τη φύση και τις ηθικές του αρχές. Το νέο μενού αντανακλά τις επιρροές του με έναν προσωπικό και μοναδικό τρόπο. Ο ίδιος δηλώνει ότι πρόκειται για το καλύτερο μενού της καριέρας του και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να το βελτιώνει και να το εξελίσσει καθημερινά
Το νέο μενού του DELTA RESTAURANT προσφέρει επιλογές για όλες τις διατροφικές προτιμήσεις, από Omnivore μέχρι Vegetarian ή Vegan επιλογές. Παράλληλα, διατηρούνται και ανανεώνονται ορισμένα εμβληματικά πιάτα από το παλαιότερο μενού, αλλά με μια ριζική ανανέωση
Το DELTA RESTAURANT Δειπνοσοφιστήριον δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2021, με την πρωτοβουλία και τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Από την ίδρυσή του έχει καταφέρει να κατακτήσει δύο αστέρια Michelin, καθώς και το Green Star for Sustainable Gastronomy. Με έναν εξαιρετικό οινικό παράγοντα και μια εκλεκτή οινική λίστα, το DELTA RESTAURANT προσφέρει μια συνολική εμπειρία δείπνου που ξεπερνά τις προσδοκίες
Το δείπνο στο DELTA RESTAURANT είναι μια μοναδική εμπειρία που σε αλλάζει ως άνθρωπο. Με προσεγμένα πιάτα, εξεζητημένες τεχνικές μαγειρικής, custom σουπλά και σκεύη, καθώς και άψογο service, το DELTA RESTAURANT στοχεύει να φτάσει ακόμη πιο ψηλά και να συνεχίσει το ταξίδι του στην κορυφή της ελληνικής γαστρονομίας και όχι μόνο
Φωτογραφίες: @Zak Viemon