13 Μαρτίου 2025

Η επικίνδυνη σύνδεση ανάμεσα στο επεξεργασμένο κρέας και την καρδιαγγειακή υγεία

Τελευταία Άρθρα

Ανακούφιση από τη μυϊκή αυχενική συγκοπή με αυτές τις ασκήσεις stretching

Θέλετε να ανακουφιστείτε από την ένταση και την ακαμψία στους μυς σας; Τότε δοκιμάστε αυτές τις απλές, αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις stretching που θα βοηθήσ

Άγριο τριαντάφυλλο: Ένας θησαυρός για την υγεία και την ιατρική

Το άγριο τριαντάφυλλο είναι ένα φυτό γεμάτο ευαισθησία και γοητεία που ζωγραφίζει την ύπαιθρο και μαγνητίζει τα βλέμματα με τα πανέμορφα πέταλά του. Ωστόσο,

ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΪΤΗΜ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ

Ο Μαραθώνιος δεν είναι μόνο ένας αγώνας δρόμου. Είναι ένας αγώνας ζωής, πίστης και αίσθημα προσωπικής νίκης. Και η Αναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια δρομέας,

Διατροφή για έναν υγιή εγκέφαλο: Πόσο μπορεί να επηρεάσει η διατροφή σας την υγεία του εγκεφάλου;

Τι μπορούμε να μάθουμε από ένα διατροφικό τεστ σχετικά με την ευεξία του εγκεφάλου μας; Κάντε το παρακάτω τεστ για να δείτε αν η διατροφή σας συμβάλλει στη μ

Η Δύναμη της Ευγνωμοσύνης: Μην Παραβλέπεις τα Απλά, Ζήτα να Ευχαριστείς

Στο ποτάμι της ζωής, συχνά χάνουμε από τον ορμητικό ρυθμό της καθημερινότητας τις απλές ευλογίες που μας προσφέρει. Βυθιζόμαστε στις προσπάθειες μας και στον

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το παρακάτωπαρουσιάζει τα ευρήματα μιας παγκόσμιας μελέτης επιστημόνων του Πανεπιστημίου McMaster σχετικά με την σύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος και τον υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Ωστόσο, η μελέτη απέδειξε πως δεν υπήρχε η ίδια σύνδεση με το μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας και τα πουλερικά.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 134,297 ανθρώπους από 21 χώρες για σχεδόν μία δεκαετία και διαπίστωσαν πως η κατανάλωση περισσότερων από 150 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα σχετιζόταν με 46% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και 51% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν καθόλου επεξεργασμένο κρέας. Ωστόσο, η μέτρια κατανάλωση μη επεξεργασμένου κρέατος δεν είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι αναγκάζονται να διεξαγάγουν περαιτέρω έρευνες για να κατανοήσουν πλήρως τον συσχετισμό ανάμεσα στην κατανάλωση κρέατος και την καρδιαγγειακή υγεία. Το γεγονός ότι δεν ήταν σαφές τί αντικαθιστά το κρέας στη διατροφή των συμμετεχόντων με χαμηλότερη πρόσληψη κρέατος, καθώς και εάν η ποιότητα αυτών των τροφίμων διέφερε από χώρα σε χώρα, αποτελεί θέμα προς διερεύνηση.

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης τους δείχνουν πως ο περιορισμός της κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος είναι απαραίτητος για την διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας.