4 Οκτωβρίου 2025

Ντοματίνια με αρωματική ζύμη

Τελευταία Άρθρα

Όταν ο πατέρας είναι απών: Πώς μπορεί να το διαχειριστεί μια μητέρα

Στην οικογένεια, ο πατέρας και η μητέρα έχουν διαφορετικούς ρόλους. Παρόλο που αυτοί οι ρόλοι μπορεί να διαφέρουν ανάμεσα στις οικογένειες, οι γονείς μοιρά

Περιοχές με 9θέσια Ταξί

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχεδιάζει να εφαρμόσει μέτρα στήριξης για τους συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στις Τέμπες, που

Έτσι θα είναι οι λιμουζίνες του μέλλοντος

Η Audi παρουσιάζει το αναμενόμενο μοντέλο της, το Audi Grand Sphere. Αναμένεται να ενσωματώνει την κομψότητα, την άνεση και την ευρυχωρία σε μια λιμουζίνα

Η σημασία της ισότητας των φύλων

Αγαπητή μου κόρη, Σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί ανησυχώ για τον επικίνδυνο κόσμο στον οποίο ζούμε, και για τον περιορισμένο ρόλο που αναμένεται να

Να πάρω συσκευή λευκού θορύβου για το μωρό μου;

Όταν η μωρό μου έγινε 4 μηνών είχα ήδη εξαντληθεί από την έλλειψη ύπνου καθώς δεν κοιμόταν πολύ. Αποφάσισα να δοκιμ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 500 γρ. αλεύρι, σκληρό
– 25 γρ. φρέσκια μαγιά
– 300 γρ. χλιαρό νερό
– 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
– 1 κ.γ. αλάτι
– Ελαιόλαδο
– 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
– Ρίγανη
– Αλάτι χοντρό

Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και την καστανή ζάχαρη στο μπολ του μίξερ.
Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο μπολ με τη μαγιά.
Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη για μια ώρα.
Απλώστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί, ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα ζύμης.
Τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας πάνω στη ζύμη και προσθέστε από πάνω ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι χοντρό.
Ψήστε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ºC για περίπου μισή ώρα.

Αποτέλεσμα: Απολαύστε αυτήν την απολαυστική συνταγή για ντοματίνια με αρωματική ζύμη. Η συνδυαστική γεύση της πλούσιας ζύμης με τις φρέσκες ντομάτες και τα αρωματικά μπαχαρικά θα σας ενθουσιάσει. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα παραδοσιακό φαγητό με μια ανανεωμένη γεύση.