Υλικά:
– 250 γρ. αμύγδαλα
– 1 κ.σ. μέλι ή αγαύη
– 1 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 πρέζα φυσικό αλάτι
– Λίγο εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
1. Ξεκινήστε αναμειγνύοντας τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κομματάκια.
2. Προσθέστε το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και την εκχύλιση βανίλιας.
3. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.
4. Μεταφέρετε την πάστα σε ένα γυάλινο βαζάκι και διατηρήστε σε θερμοκρασία δωματίου.
Δοκιμάστε αυτήν τη νέα εκδοχή της αμυγδαλωτής πάστας και απολαύστε την πλούσια γεύση των αμυγδάλων. Αυτό το λαχταριστό σνακ είναι ιδανικό για να το απολαμβάνετε απευθείας από το βαζάκι ή για να το χρησιμοποιείτε σε γλυκά ή αλμυρά πιάτα. Πειραματιστείτε με διάφορες συνταγές και ανανεώστε τα γεύση σας!