1 Οκτωβρίου 2025

Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»

Τελευταία Άρθρα

5 Airbnb στα Ιωάννινα

Προσέχοντας τις γιορτές, η αναζήτηση καταλυμάτων για τις αποδράσεις μας γίνεται ολοένα και πιο εντατική. Τα Ιωάννινα αποτελούν έναν δημοφιλή προορισμό για

Νέος Έλληνας Σχεδιαστής στην Ομάδα της Beyoncé

Στην τελευταία περιοδεία της Beyoncé με τίτλο "Renaissance World Tour", η οποία περιλάμβανε και μια εμφάνιση στο Άμστερνταμ, ο νέος Έλληνας σχεδιαστής Στέφ

Αρχάριος vegan; Ένας μίνι οδηγός για να το πάρεις απόφαση

Σκέφτεσαι να αποκλείσεις το κρέας από τη διατροφή σου, αλλά ακόμα δεν είσαι πολύ σίγουρος. Αν τελικά το αποφασίσεις, τι είδους χορτοφάγος είσαι; Θα γίνεις

Πώς το ιστορικό Παλιό Τελωνείο της Καρδαμύλης μεταμορφώθηκε σε μοντέρνα design κατοικία

Οι επαγγελματίες αρχιτέκτονες της εταιρείας Etsi Architects παρέλαβαν την πρόκληση να μετατρέψουν το ιστορικό "Τελωνείο" στην Καρδαμύλη σε μία μοντέρνα κατ

Κωνσταντίνε και Αλίσια, τι φοράτε σήμερα και πόσο κοστίζει;

Συναντήσαμε τους Κωνσταντίνο και Αλίσια για να τους ρωτήσουμε τι φορούν σήμερα και να διαπιστώσουμε πόσο κοστίζει το σύνολο των ρούχων τους. Ο Κωνσταντίνος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το οινοποιείο και οι αμπελώνες της «Οινοποιητικής Μονεμβασίας» της Έλλης και του Γιώργου Τσιμπίδη φιλοξενούν τον περίφημο οίνο Malvasia της βυζαντινής Μονεμβασίας και άλλες γηγενείς ποικιλίες της περιοχής. Το κτίριο όπου βρίσκεται το οινοποιείο, με το μοντέρνο και αυστηρό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του, σπάει το μοτίβο της γεωμορφίας της χερσονήσου Επιδαύρου Λιμηράς. Οι επισκέπτες υποδέχονται από το περιποιημένο περιβάλλον των αμπελώνων και μεταφέρονται στην είσοδο του κτιρίου μέσα από παρτέρια με φυτά και χαλίκι.

Το εσωτερικό του οινοποιείου φιλοξενεί τον χώρο της γευσιγνωσίας και της πώλησης κρασιών. Είναι χαρακτηρισμένος από θερμά χρώματα και μεγάλα ξύλινα τραπέζια, προσδίδοντας μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς. Στο βάθος του χώρου εργάζονται οι εργαζόμενοι του οινοποιείου, ασχολούμενοι με την ετικετοποίηση των φιαλών.

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του οινοποιείου, Γιώργος Τσιμπίδης, μαζί με τη σύζυγό του Έλλη, ξεκίνησαν την Οινοποιητική Μονεμβασίας το 1997 με στόχο την αναβίωση του οίνου Malvasia. Αναγνωρίζοντας την ιστορική σημασία αυτού του οίνου, έκαναν μια πλήρη έρευνα και δημιούργησαν ένα πλήρες σχέδιο δράσης για την παραγωγή, εμφιάλωση και προβολή του κρασιού.

Οι αμπελώνες της Οινοποιητικής Μονεμβασίας καλλιεργούν περίπου 300 στρέμματα βιολογικών αμπελώνων, που περιλαμβάνουν σπάνιες ποικιλίες όπως η Μονεμβασιά, η Κυδωνίτσα, το Ασπρούδι και το Μαυρούδι. Οι αμπελουργοί ακολουθούν μια φιλική προς τη φύση προσέγγιση, επιτρέποντας τη βιολογική αμπελουργία με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Η επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη» και η γνωριμία με τον διαδικασία παραγωγής κρασιού στον όμορφο τοπίο της Μονεμβασίας αποτελούν ένα αξέχαστο εμπειρικό ταξίδι για τους λάτρεις του κρασιού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της «Οινοποιητικής Μονεμβασίας – Τσιμπίδη».

Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»

Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»