6 Μαΐου 2025

Νέα αρωματική τυρόπιτα – Γρήγορη και εύκολη συνταγή

Τελευταία Άρθρα

Η Προσπάθεια των Σεφ για τη Διάσωση της Βιοποικιλότητας: Τέλος στο Χέλι στα Μενού των Ξενοδοχείων και Εστιατορίων

Ο ρόλος των σεφ στη διατήρηση της φύσης και της βιοποικιλότητας είναι πολύ σημαντικός. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με την απόφαση που πήραν 21 σεφ από το Παγκόσ

Ξαναγράφοντας, με νέα λόγια και δικό μου τίτλο:

Τριχωτό: Η αλήθεια για την παλινδρόμηση των μαλλιών Αν ρίξετε μια ματιά σε μια φωτογραφία σας από πριν 10, 20 ή ακόμη και περισσότερα χρόνια, υπάρχει μεγάλη

Η επανάσταση της Mar Galceran: Μια νέα εποχή για τα άτομα με σύνδρομο Down στην πολιτική

Η πολιτική σκηνή της Ισπανίας γνωρίζει μια σημαντική στιγμή, καθώς η Mar Galceran εκλέγεται ως η πρώτη Ισπανίδα βουλευτής με σύνδρομο Down. Η εκλογή της Galc

Επανεκκίνηση του μυαλού μας: Ξεπερνούμε τα όρια μας σε 7 βήματα

Το μυαλό μας είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή μας ζωή. Όμως, πολλές φορές, δεν αναγνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ θετικών και

Γενετικώς τροποποιημένα φυτά: Πρέπει να ανησυχούμε για την υγεία μας;

Ο έλεγχος της ασφάλειας των φαρμάκων πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά είναι πολύ αυστηρός. Κάθε φάρμακο υποβάλλεται σε εξαντλητικές και μακροχρόνιες δοκιμές για

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Φτιάξτε μια νέα αρωματική τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά, που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Πρόκειται για ένα χωνάκι σφολιάτας γεμισμένο με νόστιμο τυρί που θα σας κατακτήσει.

ΥΛΙΚΑ
300 γρ ανθότυρο, τριμμένο
150 γρ τυρί φέτα, τριμμένο
1/4 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκος αυγού, για αλείμματα
1 σφηνάκι κουτ πατ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανοίξτε τα φύλλα σφολιάτας και κάντε καλούπια με το σφηνάκι, ώστε να πάρουν σχήμα λουλουδιού.
2. Σε μια λεκάνη, ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τον κρόκο αυγού. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Πάρτε ένα κομματάκι σφολιάτα και βάλτε λίγη γέμιση στο κέντρο. Αντλήστε τις άκρες προς το κέντρο και κλείστε το χωνάκι.
4. Βουτυρώστε ένα ταψί και τοποθετήστε τα χωνάκια κυκλικά, έτσι ώστε να ακουμπούν.
5. Αλείψτε τα χωνάκια με το αυγό και ψήστε τα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Αυτή η συνταγή για νέα αρωματική τυρόπιτα είναι ελαφριά και γευστική. Αν, όμως, έχετε ήδη δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, δοκιμάστε την εξαιρετική σπιτική τυρόπιτα που είναι έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά.

Σπιτική τυρόπιτα – Έτοιμη σε 10 λεπτά
Έχουμε μια λαχταριστή συνταγή για μια πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, η οποία είναι έτοιμη σε 10 λεπτά με μόνο 2 κινήσεις. Φτιάξτε την με την πρώτη ευκαιρία.

Υλικά συνταγής
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ φέτα, θρυμματισμένη
50 γρ ανθότυρο, θρυμματισμένο
1 αυγό
1 κουταλιά βούτυρο (λιωμένο) + βούτυρο για αλείμματα του πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ)
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής
1. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και φτιάξτε μια τρύπα στη μέση. Αργά-αργά προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην τρύπα, ανακατεύοντας απαλά λες και διπλώνετε το μείγμα.
2. Προσθέστε μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
3. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πυρέξ που έχει μεταχειριστεί καλά με βούτυρο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Αν νηστεύετε, δείτε εδώ μια νηστίσιμη και λαχταριστή τυρόπιτα με τραχανά που είναι έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά!