6 Οκτωβρίου 2025

Νέα συνταγή από τον Χρήστο Μπάρκα: Κόκορας στιφάδο με γλυκιά κολοκύθα και τζίντζερ! (Βίντεο)

Τελευταία Άρθρα

4 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν το παιδί σου λέει συνέχεια “όχι”

"Πάμε να πλύνουμε τα δοντάκια", "θα φας το κοτόπουλο σου;", "πάμε για ύπνο", "θα φύγουμε από την παιδιή χαρά;". Η αντίδραση "όχι" από ένα παιδί 2-3 ετών φα

Εγκυμοσύνη: Το καρπούζι θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος

Κατά την εγκυμοσύνη, είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή σας. Ευτυχώς, η ενσωμάτωση φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητά σας είναι ένας εξαι

Εγκαύματα στα παιδιά: Φυσικό σπρέι για την άμεση αντιμετώπιση

Αναρτώντας τη συνταγή ενός φυσικού σπρέι για την άμεση αντιμετώπιση εγκαυμάτων στα παιδιά στο Instagram, η παιδίατρος Σουζάννα Κέμπερ αντιμετωπίζει το πρόβλημ

Ο μπαμπάς μου

Η σημασία δεν είναι ποιος ήταν , αλλά ποιον θυμάμαι εγώ ότι ήταν. ήταν ένας λεβέντης, ψηλός δύο μέτρα, με ένα θλιμμένο βλέμμα που ακτινογραφούσε τ

Πώς ένα διαζύγιο επηρεάζει αρνητικά τα παιδιά; 10 ενήλικες εξηγούν πώς ένιωθαν ως παιδιά χωρισμένων γονιών

Πολλοί ενήλικες έχουν γράψει τις προσωπικές τους ιστορίες για το πώς ήταν να μεγαλώνουν ως παιδιά χωρισμένων γονιών. Ανάμεσά τους, κάποιοι ανέφεραν αρνητικ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ο Γνωστός Έλληνας σεφ, Χρήστος Μπάρκας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με μια νόστιμη συνταγή για κόκορα στιφάδο με γλυκιά κολοκύθα και τζίντζερ. Πρόκειται για μια απολαυστική επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να δημιουργήσετε αυτό το γευστικό πιάτο.

Υλικά:
– 1 κόκορας, περίπου 1,5 κιλό
– 1,5 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρι)
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 1 μικρή γλυκιά κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
– 1 ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
– 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– 200 γραμμάρια κονκασέ ή 2 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
– 1 κουταλάκι της γλυκιάς πελτέ ντομάτας
– 2 κουταλιές σούπας ξύδι
– αλάτι
– πιπέρι
– 4 φύλλα δάφνης
– 2 κόκκοι μπαχαρικών

Για το μαρινάρισμα:
– 1 κούπα ξύδι
– 2 ποτήρια ημίγλυκο κόκκινο κρασί
– 1 κλωναράκι δάφνης
– 1 κομματάκι ξύλο κανέλας
– αλάτι
– φρέσκο πιπέρι
– 1 κουταλάκι της γλυκιάς καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:
1. Ξεκινήστε με το μαρινάρισμα του κόκορα. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το κόκκινο κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι και την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε τον κόκορα και αφήστε τον να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη νύχτα στο ψυγείο.

2. Σε μια κατσαρόλα, θερμάνετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

3. Προσθέστε την κολοκύθα και το τζίντζερ και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.

4. Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ψήστε τον κόκορα μαζί με το μαρινάρισμα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

5. Προσθέστε τα κρεμμύδια και την κολοκύθα στον τηγάνι και ανακατέψτε καλά.

6. Προσθέστε την πελτέ ντομάτα, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και τους μπαχαρικούς κόκκους. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας και τα αρώματα να έχουν ενσωματωθεί.

7. Μετά το πέρας του χρόνου, αφαιρέστε τη δάφνη και τους μπαχαρικούς κόκκους και σερβίρετε το κόκορα στιφάδο μαζί με ρύζι ή πατάτες.

Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή, θα έχετε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά και να απολαύσετε την εμπειρία του μαγειρέματος. Καλή όρεξη!

Για να δείτε το βίντεο με τη διαδικασία, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: [Εδώ το βίντεο]