15 Μαρτίου 2025

Νέα συνταγή από τον Χρήστο Μπάρκα: Κόκορας στιφάδο με γλυκιά κολοκύθα και τζίντζερ! (Βίντεο)

Τελευταία Άρθρα

Πώς στήθηκε η απάτη-«μαμούθ» σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με ζημιά 8 εκατ. ευρώ

Ποιο είναι το άμεσο κέρδος για τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους όταν υπάρχουν παράνομες εκτελέσεις συνταγών και απάτες; Η διοίκητρια του οργανισμού, Θεανώ Καρ

Οι κίνδυνοι του περπατήματος ξυπόλητοι και οι σωστές προφυλάξεις

Από μικρή ηλικία, μας μαθαίνουν να φοράμε παπούτσια πριν βγούμε έξω. Τα παπούτσια έχουν γίνει απαραίτητο μέρος του καθημερινού μας ντυσίματος και η σκέψη να

Το μέλλον της υγείας στην Ελλάδα: Κέντρα Αναφοράς και Φάκελος Ασθενούς Θα Βελτιώσουν τις Υπηρεσίες Υγείας

Ο ρόλος των μεταρρυθμίσεων στη μεταμόρφωση της ελληνικής υγείας Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας είναι απαραίτητες για να επιτύχουμε την αναμόρφωση τ

Η Rosie Huntington-Whiteley επιστρέφει το frosty μακιγιάζ ματιών με νέο twist

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός που οι τάσεις της δεκαετίας του 2000 επιστρέφουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Η γενιά των GenZ έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα

Νέα τρόφιμα με χαμηλά υδατάνθρακες και λιπαρά για μια υγιεινή δίαιτα

Σε αυτόθα σας παρουσιάσουμε μία λίστα με τα δέκα καλύτερα τρόφιμα που περιέχουν χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων και λιπαρών. Παρότι μπορεί να σας φανεί περίεργο,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ο Γνωστός Έλληνας σεφ, Χρήστος Μπάρκας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με μια νόστιμη συνταγή για κόκορα στιφάδο με γλυκιά κολοκύθα και τζίντζερ. Πρόκειται για μια απολαυστική επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να δημιουργήσετε αυτό το γευστικό πιάτο.

Υλικά:
– 1 κόκορας, περίπου 1,5 κιλό
– 1,5 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρι)
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 1 μικρή γλυκιά κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
– 1 ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
– 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– 200 γραμμάρια κονκασέ ή 2 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
– 1 κουταλάκι της γλυκιάς πελτέ ντομάτας
– 2 κουταλιές σούπας ξύδι
– αλάτι
– πιπέρι
– 4 φύλλα δάφνης
– 2 κόκκοι μπαχαρικών

Για το μαρινάρισμα:
– 1 κούπα ξύδι
– 2 ποτήρια ημίγλυκο κόκκινο κρασί
– 1 κλωναράκι δάφνης
– 1 κομματάκι ξύλο κανέλας
– αλάτι
– φρέσκο πιπέρι
– 1 κουταλάκι της γλυκιάς καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:
1. Ξεκινήστε με το μαρινάρισμα του κόκορα. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το κόκκινο κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι και την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε τον κόκορα και αφήστε τον να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη νύχτα στο ψυγείο.

2. Σε μια κατσαρόλα, θερμάνετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

3. Προσθέστε την κολοκύθα και το τζίντζερ και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.

4. Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ψήστε τον κόκορα μαζί με το μαρινάρισμα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

5. Προσθέστε τα κρεμμύδια και την κολοκύθα στον τηγάνι και ανακατέψτε καλά.

6. Προσθέστε την πελτέ ντομάτα, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και τους μπαχαρικούς κόκκους. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας και τα αρώματα να έχουν ενσωματωθεί.

7. Μετά το πέρας του χρόνου, αφαιρέστε τη δάφνη και τους μπαχαρικούς κόκκους και σερβίρετε το κόκορα στιφάδο μαζί με ρύζι ή πατάτες.

Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή, θα έχετε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά και να απολαύσετε την εμπειρία του μαγειρέματος. Καλή όρεξη!

Για να δείτε το βίντεο με τη διαδικασία, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: [Εδώ το βίντεο]