14 Δεκεμβρίου 2025

Νέα συνταγή από τον Χρήστο Μπάρκα: Κόκορας στιφάδο με γλυκιά κολοκύθα και τζίντζερ! (Βίντεο)

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ο Γνωστός Έλληνας σεφ, Χρήστος Μπάρκας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με μια νόστιμη συνταγή για κόκορα στιφάδο με γλυκιά κολοκύθα και τζίντζερ. Πρόκειται για μια απολαυστική επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να δημιουργήσετε αυτό το γευστικό πιάτο.

Υλικά:
– 1 κόκορας, περίπου 1,5 κιλό
– 1,5 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρι)
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 1 μικρή γλυκιά κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
– 1 ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
– 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– 200 γραμμάρια κονκασέ ή 2 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
– 1 κουταλάκι της γλυκιάς πελτέ ντομάτας
– 2 κουταλιές σούπας ξύδι
– αλάτι
– πιπέρι
– 4 φύλλα δάφνης
– 2 κόκκοι μπαχαρικών

Για το μαρινάρισμα:
– 1 κούπα ξύδι
– 2 ποτήρια ημίγλυκο κόκκινο κρασί
– 1 κλωναράκι δάφνης
– 1 κομματάκι ξύλο κανέλας
– αλάτι
– φρέσκο πιπέρι
– 1 κουταλάκι της γλυκιάς καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:
1. Ξεκινήστε με το μαρινάρισμα του κόκορα. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το κόκκινο κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι και την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε τον κόκορα και αφήστε τον να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη νύχτα στο ψυγείο.

2. Σε μια κατσαρόλα, θερμάνετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

3. Προσθέστε την κολοκύθα και το τζίντζερ και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.

4. Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ψήστε τον κόκορα μαζί με το μαρινάρισμα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

5. Προσθέστε τα κρεμμύδια και την κολοκύθα στον τηγάνι και ανακατέψτε καλά.

6. Προσθέστε την πελτέ ντομάτα, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και τους μπαχαρικούς κόκκους. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας και τα αρώματα να έχουν ενσωματωθεί.

7. Μετά το πέρας του χρόνου, αφαιρέστε τη δάφνη και τους μπαχαρικούς κόκκους και σερβίρετε το κόκορα στιφάδο μαζί με ρύζι ή πατάτες.

Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή, θα έχετε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά και να απολαύσετε την εμπειρία του μαγειρέματος. Καλή όρεξη!

Για να δείτε το βίντεο με τη διαδικασία, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: [Εδώ το βίντεο]