Στην εποχή που η εστίαση βρίσκεται πολύ περιορισμένη λόγω του κορονοϊού, είναι η τέλεια ευκαιρία για να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με το μαγείρεμα στο σπίτι. Ο Λάμπρος Βακιάρος, γνωστός σεφ και εκπαιδευτικός στον χώρο του μαγειρέματος, μας συστήνει ένα πανεύκολο και νόστιμο πιάτο: κριθαράκι με πιπεριές και πικάντικο χοιρινό!
Για την εκτέλεση αυτής της συνταγής, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:
– 2 συσκευασίες κριθαράκι με πιπεριές και ντομάτα
– 800 γραμμάρια χοιρινό μπούτι, κομμένο σε κυβάκια
– 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
– 2 κουταλιές σούπας καπνιστή πάπρικα
– 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
– 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
Για να προετοιμάσουμε το πιάτο, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:
1. Θερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το χοιρινό. Το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε να το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
3. Ρίχνουμε το αλεύρι και την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά.
4. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά.
5. Προσθέτουμε το κριθαράκι με πιπεριές και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
Το πιάτο είναι έτοιμο! Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό, δίπλα σε αρωματικό ψωμί και ένα πλούσιο κρασί.
Αν αναζητάτε μια απλή, γευστική και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε στο σπίτι, το κριθαράκι με πιπεριές και πικάντικο χοιρινό είναι η ιδανική επιλογή! Ακολουθήστε τις οδηγίες του Λάμπρου Βακιάρου και εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους φίλους σας με αυτήν τη γευστική πρόταση.
Δείτε το βίντεο για να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία:
(Εδώ τοποθετείτε τον σύνδεσμο του βίντεο)
Απολαύστε το γεύμα σας και καλή όρεξη!