15 Μαρτίου 2025

Νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με μυστικό στη μαγειρική σόδα και το αρώμα του πορτοκαλιού

Τελευταία Άρθρα

Πώς στήθηκε η απάτη-«μαμούθ» σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με ζημιά 8 εκατ. ευρώ

Ποιο είναι το άμεσο κέρδος για τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους όταν υπάρχουν παράνομες εκτελέσεις συνταγών και απάτες; Η διοίκητρια του οργανισμού, Θεανώ Καρ

Οι κίνδυνοι του περπατήματος ξυπόλητοι και οι σωστές προφυλάξεις

Από μικρή ηλικία, μας μαθαίνουν να φοράμε παπούτσια πριν βγούμε έξω. Τα παπούτσια έχουν γίνει απαραίτητο μέρος του καθημερινού μας ντυσίματος και η σκέψη να

Το μέλλον της υγείας στην Ελλάδα: Κέντρα Αναφοράς και Φάκελος Ασθενούς Θα Βελτιώσουν τις Υπηρεσίες Υγείας

Ο ρόλος των μεταρρυθμίσεων στη μεταμόρφωση της ελληνικής υγείας Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας είναι απαραίτητες για να επιτύχουμε την αναμόρφωση τ

Η Rosie Huntington-Whiteley επιστρέφει το frosty μακιγιάζ ματιών με νέο twist

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός που οι τάσεις της δεκαετίας του 2000 επιστρέφουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Η γενιά των GenZ έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα

Νέα τρόφιμα με χαμηλά υδατάνθρακες και λιπαρά για μια υγιεινή δίαιτα

Σε αυτόθα σας παρουσιάσουμε μία λίστα με τα δέκα καλύτερα τρόφιμα που περιέχουν χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων και λιπαρών. Παρότι μπορεί να σας φανεί περίεργο,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα πασχαλινά κουλουράκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των εορτών. Με το τραγανό τους περίβλημα και το αφράτο εσωτερικό, αποτελούν τον ιδανικό συνοδό για τον καφέ ή το τσάι μας. Είναι γεμάτα γεύση και το μυστικό της επιτυχίας τους βρίσκεται στη χρήση μαγειρικής σόδας και του φρέσκου πορτοκαλιού
Νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με μυστικό στη μαγειρική σόδα και το αρώμα του πορτοκαλιού
Για να προετοιμάσετε αυτές τις νοστιμιές, ξεκινήστε περνώντας τα κουλουράκια με ένα αυγό που έχει χτυπηθεί ελαφρώς. Έτσι θα αποκτήσουν μια λαμπερή υφή όταν ψηθούν. Μπορείτε να τα περάσετε με το αυγό ολόκληρο, μόνο το κρόκο, μόνο το ασπράδι, λίγο γάλα ή μια συνδυασμό αυτών των υλικών. Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να τα αφήσετε ως έχουν
Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε απαιτεί τη χρήση ενός δοσομετρικού φλυτζανιού (240 ml). Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη συγκεκριμένη συνταγή, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα κουλουράκια με κανέλα και χωρίς ζάχαρη. Η παρακάτω συνταγή αρκεί για περίπου 50 κουλουράκια
Υλικά:
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 4 αυγά
– 250 γραμμάρια βούτυρο
– 1/2 φλιτζάνι γάλα
– 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– 1 κιλό αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
– 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
– 2 βανίλιες
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C
2. Χτυπήστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να γίνει αφράτο και να έχει διπλασιαστεί ο όγκος του
3. Προσθέστε το βούτυρο, το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε αυτό το μείγμα στην μίγματα των υγρών υλικών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη
5. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά
6. Σχηματίστε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και τοποθετήστε τις σε μια ταψί με λαδόκολλα
7. Ψήστε τα κουλουράκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα
8. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε και απολαύστε τα με έναν ζεστό καφέ ή τσάι
Αυτά τα λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια με το μυστικό της μαγειρικής σόδας και το αρώμα του πορτοκαλιού θα κερδίσουν τις εντυπώσεις σας. Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή και απολαύστε γευστικές στιγμές στην οικογένεια και τους φίλους σας κατά τη διάρκεια των πασχαλινών εορτών.