12 Μαΐου 2025

Νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με μυστικό στη μαγειρική σόδα και το αρώμα του πορτοκαλιού

Τελευταία Άρθρα

Πως να πείσετε τον σκύλο σας να βγει βόλτα όταν βρέχει: 10 συμβουλές

Αν και οι σκυλογονείς ξέρουν πόσο σημαντική είναι η καθημερινή βόλτα για τον σκύλο τους, μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν προσπαθούν να τον βγάλουν έξω

Ανανάς: Ο φρούτος που αντιμετωπίζει λοιμώξεις και ενισχύει το ανοσοποιητικό

Ο ανανάς είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στη μάχη κατά της γρίπης και του κρυολογήματος, δεν είναι μόνο το πορτοκάλι πλούσιο σε βιταμίνη C. Ένα φλιτζάνι ανανά

Το μυστικό βιβλιοπωλείο της αθηναϊκής στοάς: Ένας κρυφός θησαυρός γεμάτος πόλεμους μύθους

Ένας τόπος γεμάτος διάφορες γραμματοσειρές, παλιές επιγραφές και ασυνεννοησίες. Έτσι φαίνονται οι εισόδοι των στοών στο κέντρο της Αθήνας, ένα μέρος που περπ

Περιορισμός της πώλησης ζελεδακίων κάνναβης στην Ελλάδα

Οάδωνις Γεωργιάδης, ο Έλληνας υπουργός Υγείας, έχει επιβάλει απαγόρευση στην πώληση ζελεδακίων κάνναβης σε περίπτερα και μίνι μάρκετ. Σύμφωνα με την απόφασή

Προσαρμοσμένη διατροφή για αστροναύτες: Το μαγικό γεύμα που ανταποκρίνεται σε κάθε πρόκληση του διαστήματος

Οι διαστημικές αποστολές μας εκπλήσσουν και μας εμπνέουν κάθε φορά που ανεβαίνουν στα κεφάλια μας. Από την προετοιμασία και την εκτόξευση, μέχρι τη στιγμή πο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα πασχαλινά κουλουράκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των εορτών. Με το τραγανό τους περίβλημα και το αφράτο εσωτερικό, αποτελούν τον ιδανικό συνοδό για τον καφέ ή το τσάι μας. Είναι γεμάτα γεύση και το μυστικό της επιτυχίας τους βρίσκεται στη χρήση μαγειρικής σόδας και του φρέσκου πορτοκαλιού
Νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με μυστικό στη μαγειρική σόδα και το αρώμα του πορτοκαλιού
Για να προετοιμάσετε αυτές τις νοστιμιές, ξεκινήστε περνώντας τα κουλουράκια με ένα αυγό που έχει χτυπηθεί ελαφρώς. Έτσι θα αποκτήσουν μια λαμπερή υφή όταν ψηθούν. Μπορείτε να τα περάσετε με το αυγό ολόκληρο, μόνο το κρόκο, μόνο το ασπράδι, λίγο γάλα ή μια συνδυασμό αυτών των υλικών. Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να τα αφήσετε ως έχουν
Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε απαιτεί τη χρήση ενός δοσομετρικού φλυτζανιού (240 ml). Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη συγκεκριμένη συνταγή, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα κουλουράκια με κανέλα και χωρίς ζάχαρη. Η παρακάτω συνταγή αρκεί για περίπου 50 κουλουράκια
Υλικά:
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 4 αυγά
– 250 γραμμάρια βούτυρο
– 1/2 φλιτζάνι γάλα
– 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– 1 κιλό αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
– 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
– 2 βανίλιες
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C
2. Χτυπήστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να γίνει αφράτο και να έχει διπλασιαστεί ο όγκος του
3. Προσθέστε το βούτυρο, το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε αυτό το μείγμα στην μίγματα των υγρών υλικών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη
5. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά
6. Σχηματίστε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και τοποθετήστε τις σε μια ταψί με λαδόκολλα
7. Ψήστε τα κουλουράκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα
8. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε και απολαύστε τα με έναν ζεστό καφέ ή τσάι
Αυτά τα λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια με το μυστικό της μαγειρικής σόδας και το αρώμα του πορτοκαλιού θα κερδίσουν τις εντυπώσεις σας. Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή και απολαύστε γευστικές στιγμές στην οικογένεια και τους φίλους σας κατά τη διάρκεια των πασχαλινών εορτών.