7 Οκτωβρίου 2025

Η εύκολη συνταγή για την σοκολατόπιτα της τεμπέμας: Μια γευστική επιλογή χωρίς βούτυρο και αυγά

Τελευταία Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου και το μωρό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Η εγκυμοσύνη είναι ένα μαγικό ταξίδι που γεμίζει τους μελλοντικούς γονείς με ενθουσιασμό αλλά και αγωνία. Αν βρίσκεσαι σε αυτή τη φάση της ζωής σου τώρα, τ

Στοχεία διακόσμησης παιδικού δωματίου και η επίδρασή τους στην ανάπτυξη του μωρού

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου αποτελεί μία πρόκληση για κάθε νέα μητέρα. Η επιλογή των στοιχείων της διακόσμησης έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, ε

Δόντια – Φροντίζοντας την υγεία τους κατά την εγκυμοσύνη

Δόντια: Φροντίζοντας την υγεία τους κατά την εγκυμοσύνη Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλ

Τι πρέπει να τρώει η θηλάζουσα μητέρα: Οδηγίες για υγιή διατροφή

Η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού δημιούργησε ένα εγχειρίδιο διατροφής για τις θηλάζουσες μητέρες, με

5 έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε την ανυπομονησία των παιδιών

Συχνά αντιμετωπίζουμε την ανυπομονησία των παιδιών μας, ενώ και εμείς οι ενήλικες δυσκολευόμαστε να περιμένουμε. Ωστόσο, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να βοη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η σοκολατόπιτα της τεμπέμας είναι ένα αγαπημένο γλυκό για πολλές νοικοκυρές που θέλουν να έχουν κάτι εύκολο και γρήγορο στο ψυγείο τους για να κεράσουν την οικογένειά τους ή τους επισκέπτες τους. Αν αναζητάτε μια συνταγή για ένα γλυκό με γεύση σοκολάτας που δεν απαιτεί βούτυρο και αυγά, τότε η λύση είναι απλή. Δημιουργήστε τη δική σας σοκολατόπιτα της τεμπέμας. Είναι εύκολη, γρήγορη, οικονομική και πεντανόστιμη. Με αυτή τη συνταγή θα εντυπωσιάσετε τους πάντες και θα την ετοιμάζετε ξανά και ξανά!

Για να προετοιμάσετε τη σοκολατόπιτα της τεμπέμας ακολουθήστε τα παρακάτω υλικά και οδηγίες:

Υλικά συνταγής:
– 1 φλιτζάνι αλεύρι
– 1 1/5 φλιτζάνι κακάο
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 βανίλια
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση συνταγής:
1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το νερό και το μπέικιν πάουντερ.
2. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να ομονοποιηθούν.
3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα.
4. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο παραπάνω αλεύρι ή νερό για να έχετε τη σωστή υφή.
5. Ρίξτε τη μάζα σε ένα ταψί.
6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
7. Ψήστε τη σοκολατόπιτα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμη.

Αφήστε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε την χωρίς άλλο τον κόσμο γύρω σας να καταλάβει πόσο εύκολη ήταν η ετοιμασία της. Απολαύστε αυτή τη νόστιμη συνταγή με την φωτεινή διάθεσή σας!