15 Μαρτίου 2025

Μαεριά με κανέλα: Η απόλυτη απόλαυση από την Κω

Τελευταία Άρθρα

Δίχως επεμβάσεις: Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος

Η κύστη κόκκυγος είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση που επηρεάζει την περιοχή του κόκκυγα ανάμεσα στους γλουτούς. Παρόλο που εμφανίζεται συνήθως στην τρίτη

Ο Μαλβαζίας: Ένας οίνος με σπουδαία ιστορία και πολιτιστική αξία

Ο ΜΑΙΟΣ οίνος: Ο υπέροχος κρασίας που εμπνέει τους μεγάλους τέχνες «ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΣΙ δεν απέκτησε τόση φήμη κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση και κανένα

Αντιμετωπίστε τους haters και το bullying στα social media με αυτές τις συμβουλές

Οι αντίξοες και επιθετικές συμπεριφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούν τους «haters», άτομα που αποσκοπούν στην προκλητική, κριτική ή αρνητική συμ

Σκύλοι με μπλε γλώσσα: Ανακαλύψτε τις φυλές με το ασυνήθιστο χαρακτηριστικό

Τσάντιζα Ελένη Ο χρωματισμός της γλώσσας ενός σκύλου είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να προκαλέσει έκπληξη. Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάποιο σκυλάκι με μπλ

Πώς ο αριθμός των παιδιών μας επηρεάζει την υγεία του εγκεφάλου

Ο αντίκτυπος του αριθμού των παιδιών στην υγεία του εγκεφάλου: Ανακαλύψεις νέας έρευνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το νησί της Κω είναι γνωστό για τη μαγευτική του ομορφιά και την πλούσια παράδοσή του στην γαστρονομία. Ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα γλυκά της Κω είναι η Μαεριά με κανέλα, ένα απίστευτα ελαφρύ και κρεμώδες γλυκό που κλέβει τις καρδιές κάθε φορά που το δοκιμάζεις.

Στο παρελθόν, η Μαεριά ήταν το παραδοσιακό κέρασμα των γιορτών. Οι ντόπιοι το προετοίμαζαν με μεγάλη αγάπη και το προσέφεραν σε φίλους και γείτονες για να γιορτάσουν μαζί. Σήμερα, το γλυκό αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πασχαλινής νηστείας αλλά και των μοναστηριών της Κω, όπου παρασκευάζεται από τις γαστρονομικές μονές με μεράκι και αφοσίωση.

Η παρασκευή της Μαεριάς είναι πολύ απλή, αλλά απαιτεί υπομονή και μεράκι. Τα βασικά υλικά που χρειάζεστε είναι αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, μπακίνι κανέλα και μείγμα φρέσκου γάλακτος. Ξεκινήστε ανακατεύοντας τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέστε το αλεύρι σιγά-σιγά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενούς αλεύρι. Προσθέστε σιγά-σιγά την κανέλα και το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μια απαλή κρέμα.

Έπειτα, ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτάτε ένα κουταλάκι από την κρέμα σε μικρά χαρτάκια με χειροποίητες ριγές. Βάλτε τα χαρτάκια σε ένα ταψί και ζυμαριάστε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφού το γλυκό κρυώσει, αφαιρέστε τα χαρτάκια και σερβίρετε τη Μαεριά με παγωτό βανίλια. Η πρώτη μπουκιά θα σας μεταφέρει σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, καθώς η γλυκιά κρέμα ταιριάζει άψογα με τη ζεστή κανέλα και τη λαχταριστή βανίλια.

Η Μαεριά με κανέλα είναι εδώ για να σας γεμίσει την καρδιά με γλύκα και να σας ταξιδέψει στην παράδοση και τον πλούτο των γεύσεων της Κω. Απολαύστε την κάθε στιγμή και αφεθείτε στη μοναδική γευστική εμπειρία που προσφέρει αυτό το υπέροχο γλυκό. Καλή απόλαυση!