15 Μαρτίου 2025

Μαεριά με κανέλα: Η απόλυτη απόλαυση από την Κω

Τελευταία Άρθρα

Ένα γλυκό κόσμημα για υποστήριξη και αλληλεγγύη στους νέους με σακχαρώδη διαβήτη

αρχίζει ως εξής: Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 (ΣΔτ1) είναι μια ανίατη ασθένεια που επηρεάζει κυρίως παιδιά και εφήβους. Στην Ελλάδα, περισσότερα από 150 παι

Αποκτήστε φωτεινά μάτια: Δράστε αποτελεσματικά κατά των μαύρων κύκλων

Τα μάτια μας είναι το παράθυρο προς την ψυχή μας, αλλά μερικές φορές οι μαύροι κύκλοι τα καλύπτουν και τους αφαιρούν τη φυσική λάμψη τους. Πέρα από τα γονίδια

Περιποιούμαστε τον λαιμό μας για να διατηρήσουμε τη νεανική του εμφάνιση

Ο λαιμός μας είναι μια περιοχή που εύκολα εκδηλώνει σημάδια γήρανσης. Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα σε αυτή την περιοχή αρχίζει να γίνεται λεπτότερο και

Υγιή και λαμπερή εμφάνιση: Συμβουλές για τη φροντίδα των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών

Όλες οι γυναίκες αναζητούν ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, όμορφα μαλλιά και δυνατά, περιποιημένα νύχια. Υπάρχουν ορισμένες καθημερινές συνήθειες που μπορούν να

Πώς στήθηκε η απάτη-«μαμούθ» σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με ζημιά 8 εκατ. ευρώ

Ποιο είναι το άμεσο κέρδος για τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους όταν υπάρχουν παράνομες εκτελέσεις συνταγών και απάτες; Η διοίκητρια του οργανισμού, Θεανώ Καρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το νησί της Κω είναι γνωστό για τη μαγευτική του ομορφιά και την πλούσια παράδοσή του στην γαστρονομία. Ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα γλυκά της Κω είναι η Μαεριά με κανέλα, ένα απίστευτα ελαφρύ και κρεμώδες γλυκό που κλέβει τις καρδιές κάθε φορά που το δοκιμάζεις.

Στο παρελθόν, η Μαεριά ήταν το παραδοσιακό κέρασμα των γιορτών. Οι ντόπιοι το προετοίμαζαν με μεγάλη αγάπη και το προσέφεραν σε φίλους και γείτονες για να γιορτάσουν μαζί. Σήμερα, το γλυκό αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πασχαλινής νηστείας αλλά και των μοναστηριών της Κω, όπου παρασκευάζεται από τις γαστρονομικές μονές με μεράκι και αφοσίωση.

Η παρασκευή της Μαεριάς είναι πολύ απλή, αλλά απαιτεί υπομονή και μεράκι. Τα βασικά υλικά που χρειάζεστε είναι αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, μπακίνι κανέλα και μείγμα φρέσκου γάλακτος. Ξεκινήστε ανακατεύοντας τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέστε το αλεύρι σιγά-σιγά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενούς αλεύρι. Προσθέστε σιγά-σιγά την κανέλα και το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μια απαλή κρέμα.

Έπειτα, ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτάτε ένα κουταλάκι από την κρέμα σε μικρά χαρτάκια με χειροποίητες ριγές. Βάλτε τα χαρτάκια σε ένα ταψί και ζυμαριάστε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφού το γλυκό κρυώσει, αφαιρέστε τα χαρτάκια και σερβίρετε τη Μαεριά με παγωτό βανίλια. Η πρώτη μπουκιά θα σας μεταφέρει σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, καθώς η γλυκιά κρέμα ταιριάζει άψογα με τη ζεστή κανέλα και τη λαχταριστή βανίλια.

Η Μαεριά με κανέλα είναι εδώ για να σας γεμίσει την καρδιά με γλύκα και να σας ταξιδέψει στην παράδοση και τον πλούτο των γεύσεων της Κω. Απολαύστε την κάθε στιγμή και αφεθείτε στη μοναδική γευστική εμπειρία που προσφέρει αυτό το υπέροχο γλυκό. Καλή απόλαυση!