14 Μαρτίου 2025

Το Πλαστό: Μια νέα εκδοχή της κλασικής συνταγής από τον Γιώργο Τσούλη”

Τελευταία Άρθρα

Αλληλεγγύη και βοήθεια: Τουρκία δέχεται καρκινοπαθείς από τη Γάζα για νοσηλεία

Περισσότεροι από είκοσι καρκινοπαθείς που διέσχισαν τη Λωρίδα της Γάζας και φτάνοντας στην Αίγυπτο, θα μεταβούν στην Τουρκία για να λάβουν την απαραίτητη νοσ

Rice Water: Ένα DIY toner με θαυματουργές ιδιότητες που κατακτά το TikTok”

Όταν περιηγείστε στο TikTok, είναι σχεδόν αδύνατο να μην πέσετε πάνω σε βιντεάκια που προωθούν το rice water, γνωστό και ως νερό από ρύζι, και τις ευεργετικές

Τα συναισθήματα των παιδιών: Ο μυστικός κώδικας για την ευτυχία τους”

ΝέοΤα παιδιά μας μεγαλώνουν και μαθαίνουν πάντα κάτι καινούργιο. Αυτό που δε θα περίμενε κανείς είναι ότι, μέσα στην αγνότητα και την αθωότητά τους, μπορούν

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα με τις οφειλές τους τα τελευταία χρόνια

Η κατάσταση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δημόσιων Νοσοκομείων επιδεινώνεται όλο και περισσότερο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικώ

Το επιτυχημένο συνέδριο του Travel.gr και οι άφαντοι ήρωες πίσω από αυτό

Οι λαμπερές στιγμές που πλάστηκαν στο μεγάλο συνέδριο του Travel.gr Το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στον Φάρο του Κέντρου Πολι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά για ένα ταψί 35×30:

– 550 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
– 300 γραμμάρια νερό
– 200 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι

Για τη γέμιση:

– 1200 γραμμάρια σπανάκι
– 300 γραμμάρια φέτα
– 120 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι
– 50 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Άνηθο (προαιρετικά)

Ανανεωμένη και πρωτότυπη, η συνταγή του παραδοσιακού Πλαστού έρχεται απευθείας από τον Γιώργο Τσούλη, προσφέροντάς μας μια νέα εκδοχή γεμάτη γεύση και αρώματα. Με απλά υλικά και μια μεράκια, ανακαλύπτουμε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τον ουρανίσκο μας.

Ξεκινώντας από τη βάση, θα χρειαστούμε 550 γραμμάρια καλαμποκάλευρο, τα οποία θα ανακατεύουμε με 300 γραμμάρια νερό, 200 ml ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφού δημιουργήσουμε μια σφιχτή ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί ενώ προχωρούμε στην προετοιμασία της γέμισης.

Για τη γέμιση, θα χρειαστούμε 1200 γραμμάρια νωπό σπανάκι, 300 γραμμάρια φέτα, 120 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι, 50 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και άνηθο για αυτούς που το προτιμούν. Αφού πλένουμε καλά το σπανάκι, το τσιμπολόγουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι με τη φέτα, το φρέσκο κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμιση.

Στη συνέχεια, παίρνουμε τη ζύμη που έχει ήδη ξεκουραστεί, τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και την ανοίγουμε με ρολό σε μια λεπτή στρώση. Τοποθετούμε μια από τις δύο ζύμες στο ταψί και προσθέτουμε στην επιφάνειά της την γεμισμένη μίγματος σπανακοπιτών. Καλύπτουμε τη γέμιση με την άλλη ζύμη και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει το πλαστό.

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφί και τραγανή κρούστα. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το πλαστό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.

Το Πλαστό του Γιώργου Τσούλη, με την ανανεωμένη αυτή εκδοχή, είναι ένα πανεύκολο και νόστιμο πιάτο που μπορούμε να απολαμβάνουμε σε οποιαδήποτε περίσταση. Με την πλούσια γεύση του σπανακιού και φέτας, αλλά και την τραγανή υφή της κρούστας, αυτό το πιάτο θα γίνει αμέσως αγαπημένο σε όλη την οικογένεια. Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί γευσιγνώστες θα διψούν να το δοκιμάσουν ξανά και ξανά.