Η μαρινάδα είναι το μυστικό για να φέρεις τη γεύση του κρέατος σου σε άλλο επίπεδο. Όσο περισσότερο αφήνουμε το κρέας μας στη μαρινάδα, τόσο πιο νόστιμο και ζουμερό θα γίνει. Ανακάλυψε παρακάτω τη συνταγή για ένα γευστικό κοντοσούβλι σε λαδόκολλα.
ΥΛΙΚΑ:
– 1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους 4×4 εκατοστά
– 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
– 200ml λευκό κρασί
– 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
– 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
– 1 κ.σ. worcestershire sauce
– 1,5 κ.γ. ξερή ρίγανη
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1-2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους 4×4 εκατοστά
– 1-2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
– Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λευκό κρασί, την πάπρικα, το ταμπάσκο, το worcestershire sauce, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά.
3. Προσθέτουμε τα κομμένα κομμάτια χοιρινού στη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά, ώστε το κρέας να καλυφθεί εξ ολοκλήρου.
4. Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες, ή ακόμη καλύτερα, όλη τη νύχτα.
5. Όταν είναι έτοιμο για μαγεία, στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το καρφώνουμε σε ξύλα για να δημιουργήσουμε ένα κοντοσούβλι.
6. Ψήνουμε το κρέας σε σχάρα ή σε γκριλ για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί τέλεια.
7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση.
8. Σερβίρουμε το κοντοσούβλι σε λαδόκολλα, μαζί με φρέσκιες σαλάτες και ζεστά ψωμάκια.
Απόλαυσε αυτό το νόστιμο και ζουμερό κοντοσούβλι σε λαδόκολλα και εντυπωσίασε τους φίλους και την οικογένειά σου με τον μοναδικό συνδυασμό γεύσεων!