7 Οκτωβρίου 2025

Η τελειότητα του κιμά για τα μακαρόνια: Δύο εναλλακτικοί τρόποι

Τελευταία Άρθρα

Αποστείρωση του μπιμπερό: Tips και λύσεις για να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη

Όταν έχεις ένα νεογέννητο στο σπίτι, η αποστείρωση του μπιμπερό μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση. Παρακάτω θα βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές και λύσεις

Διακοπές παιδιών με τον νέο σύντροφο του γονέα – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για χωρισμένους γονείς παρουσίασε η εκπομπή ‘Alpha Τώρα’ που απασχολεί πολλά πρώην ζευγάρια που θέλουν το φετινό καλοκαίρι να μοιρ

Εγκυμοσύνη: Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου και το μωρό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Η εγκυμοσύνη είναι ένα μαγικό ταξίδι που γεμίζει τους μελλοντικούς γονείς με ενθουσιασμό αλλά και αγωνία. Αν βρίσκεσαι σε αυτή τη φάση της ζωής σου τώρα, τ

Στοχεία διακόσμησης παιδικού δωματίου και η επίδρασή τους στην ανάπτυξη του μωρού

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου αποτελεί μία πρόκληση για κάθε νέα μητέρα. Η επιλογή των στοιχείων της διακόσμησης έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, ε

Δόντια – Φροντίζοντας την υγεία τους κατά την εγκυμοσύνη

Δόντια: Φροντίζοντας την υγεία τους κατά την εγκυμοσύνη Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Εάν πιστεύεις ότι ο εκπληκτικός, ο καλύτερος, ο τέλειος κιμάς για τα μακαρόνια δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική, τότε κάνεις λάθος. Ο κιμάς που θα χρησιμοποιηθεί στο σπαγγέτι ή στα κανελόνια, γνωστή και ως μπολονέζ, κρύβει τα δικά του μυστικά. Εμείς, όμως, έχουμε δύο εναλλακτικές συνταγές για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σου με τα υλικά που προτιμάς.

Καταρχάς, ας σου αποκαλύψουμε τον πρώτο τρόπο: Για να αποκτήσει η μπολονέζ μία εξαιρετική γεύση, πρέπει να σοτάρεις προκαταβολικά το κρεμμύδι μαζί με πράσινη, ψιλοκομμένη πιπεριά. Σοτάρε τα λαχανικά πριν προσθέσεις τον κιμά και ξαναπρόσθεσέ τα μετά από ένα ελαφρύ σοτάρισμα του κιμά. Για να πετύχεις μία τέλεια μπολονέζ, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κόκκινο κρασί για να ενισχύσεις τη γεύση του κιμά, όπως συνιστά ο Jamie Oliver που προτείνει επίσης να σοτάρεις τον κιμά με ελαιόλαδο, καπνιστό μπέικον και δεντρολίβανο. Αυτός ο τρόπος είναι ο πιο εύκολος για να αρωματίσεις τον κιμά με ένα τρόπο που δεν μπορεί να αποτύχει.

Όσον αφορά στο βασικό συστατικό που θα κάνει τη μπολονέζ απίστευτη, είναι η κόκκινη σάλτσα. Οι περισσότεροι σεφ συμφωνούν ότι πρέπει να προσθέσεις κομμένο ντομάτα και πάστα ντομάτας, καθώς και πουρέ από αποξηραμένα ντοματίνια για να πετύχεις μία σάλτσα με πλούσια και εναργή γεύση.