14 Δεκεμβρίου 2025

Μπριζόλες με λεμόνι και πατάτες: Μια απολαυστική συνταγή για να αναβαθμίσετε το φαγητό σας”

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές που θα σας αποκαλύψουμε σήμερα είναι αυτή των μπριζόλων με λεμόνι και πατάτες. Αφού είναι τόσο γευστική και απόλαυση για τις αισθήσεις, είναι αδύνατο να μην σας κερδίσει. Η συνταγή αυτή προέρχεται από τα χέρια της ταλαντούχας μαγείρισσας, Βέφα Αλεξιάδου, η οποία μας έχει συνηθίσει σε απολύτως εντυπωσιακές γεύσεις.

Έτσι, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε βήμα-βήμα πώς να παρασκευάσετε αυτή τη συνταγή που θα σας κάνει να λιώσετε από ευχαρίστηση. Πάρτε μαζί σας τα υλικά και ακολουθήστε τις οδηγίες για ένα αποτέλεσμα που θα σας καταπλήξει!

Υλικά για 2 μερίδες:
– 2 χοιρινές μπριζόλες
– 2 μεγάλες πατάτες
– 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
– Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– 2 κ.σ. μαργαρίνη, σε κομματάκια
– Χυμό από 1 ½ λεμόνι
– 1 κουτάκι μπύρα

Εκτέλεση:
1. Ξεπλύνουμε καλά τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
2. Κόβουμε τις πατάτες σε κυδωνάτες και τις τοποθετούμε γύρω από τις μπριζόλες.
3. Αλατίζουμε, προσθέτουμε πιπέρι, ρίγανη και τριμμένο σκόρδο.
4. Περιχύνουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε εδώ και εκεί κομματάκια μαργαρίνης πάνω στις μπριζόλες.
5. Προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και τη μπύρα.
6. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 30 λεπτά.
7. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες.
8. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε αυτή τη νόστιμη συνταγή.

Αν θέλετε να ολοκληρώσετε το γεύμα σας με ένα αξέχαστο γλυκό, μην διστάσετε να δοκιμάσετε τα μελοπιτάκια της Μυκόνου, μια παραδοσιακή συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!