Μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές που θα σας αποκαλύψουμε σήμερα είναι αυτή των μπριζόλων με λεμόνι και πατάτες. Αφού είναι τόσο γευστική και απόλαυση για τις αισθήσεις, είναι αδύνατο να μην σας κερδίσει. Η συνταγή αυτή προέρχεται από τα χέρια της ταλαντούχας μαγείρισσας, Βέφα Αλεξιάδου, η οποία μας έχει συνηθίσει σε απολύτως εντυπωσιακές γεύσεις.
Έτσι, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε βήμα-βήμα πώς να παρασκευάσετε αυτή τη συνταγή που θα σας κάνει να λιώσετε από ευχαρίστηση. Πάρτε μαζί σας τα υλικά και ακολουθήστε τις οδηγίες για ένα αποτέλεσμα που θα σας καταπλήξει!
Υλικά για 2 μερίδες:
– 2 χοιρινές μπριζόλες
– 2 μεγάλες πατάτες
– 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
– Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– 2 κ.σ. μαργαρίνη, σε κομματάκια
– Χυμό από 1 ½ λεμόνι
– 1 κουτάκι μπύρα
Εκτέλεση:
1. Ξεπλύνουμε καλά τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
2. Κόβουμε τις πατάτες σε κυδωνάτες και τις τοποθετούμε γύρω από τις μπριζόλες.
3. Αλατίζουμε, προσθέτουμε πιπέρι, ρίγανη και τριμμένο σκόρδο.
4. Περιχύνουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε εδώ και εκεί κομματάκια μαργαρίνης πάνω στις μπριζόλες.
5. Προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και τη μπύρα.
6. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 30 λεπτά.
7. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες.
8. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε αυτή τη νόστιμη συνταγή.
Αν θέλετε να ολοκληρώσετε το γεύμα σας με ένα αξέχαστο γλυκό, μην διστάσετε να δοκιμάσετε τα μελοπιτάκια της Μυκόνου, μια παραδοσιακή συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!