7 Οκτωβρίου 2025

Δημιούργησε μόνος σου τη χαρά του Πάσχα! Φτιάξε υπέροχα πασχαλινά λυχναράκια με τη δική σου προσωπική πινελιά!

Τελευταία Άρθρα

Αρθρο: Η Google θα ρυθμίζει τα φανάρια στην Αττική +video

Η συμφωνία της Περιφέρειας Αττικής με τη Google είναι οριστική και αναμένεται να δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Οδικής

Πώς και γιατί πρέπει να ενθαρρύνουμε τους εφήβους να συνεχίζουν να παίζουν

Το παιχνίδι είναι ένα σημαντικό μέσο για την ανακάλυψη της ταυτότητας και των ενδιαφερόντων των εφήβων και παράλληλα προστατεύει την ψυχική τους υγεία. Τα

Η Stellantis υπόσχεται τη μπαταρία του μέλλοντος

Η εταιρεία Stellantis ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας μπαταρίας που υπόσχεται να είναι πιο αποδοτική, μεγαλύτερης αυτονομίας και πιο μικρής μ

6 λόγοι που ένα ταξίδι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να δώσεις στο παιδί σου

Το ταξίδι μπορεί να είναι μια από τις πιο αξίολογες εμπειρίες που μπορείς να προσφέρεις στο παιδί σου. Παρόλο που μπορεί να είναι ακριβό, οι μακροπρόθεσμες

Αποστείρωση του μπιμπερό: Tips και λύσεις για να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη

Όταν έχεις ένα νεογέννητο στο σπίτι, η αποστείρωση του μπιμπερό μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση. Παρακάτω θα βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές και λύσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η παραδοσιακή συνταγή από την Ιεράπετρα που συνοδεύει όλα τα εορταστικά τραπέζια της χρονιάς. Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά. Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη.

Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη…
– 800 γραμμάρια αλεύρι
– 300 γραμμάρια ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 100 ml γάλα
– 3 αυγά
– 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
– 2 βανίλιες

Για την γέμιση
– 800 γραμμάρια ανθότυρο
– 200 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 αυγό για το άλειμα
– κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Παράκαμψη της παραγράφου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.

Στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ για 10 λεπτά.

Για την γέμιση, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.

Πλάθουμε μικρά πιτάκια με διάμετρο 10 εκατοστά. Βάζουμε 1-2 κουταλιές από τη γέμιση και κλείνουμε σε μικρά ταρτλάκια, τσιμπώντας τα περιμετρικά.

Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Δοκίμασε τη συνταγή και ενθουσίασε τους φίλους και την οικογένεια σου με τον απίστευτα νόστιμο και παραδοσιακό γεύση των πασχαλινών λυχναράκιων! Ένα ξεχωριστό εδέσμα γεμάτο αγάπη και παράδοση.