Ανακαλύψτε την εύκολη και γρήγορη συνταγή για την “Τυρόπιτα της Ακαμάτρας”. Αυτή η πίτα, που χρειάζεται μόνο 2 υλικά, είναι έτοιμη σε 10 λεπτά! Ανήκει στην κατηγορία των “Ξεβράκωτων Πιτών” και μας δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να απαλλαγούμε από τα κομματάκια τυριών που έχουμε στην κατάψυξη. Διαβάστε παρακάτω για την διαδικασία και τα απαραίτητα υλικά.
Τυρόπιτα της Ακαμάτρας
Η τυρόπιτα της Ακαμάτρας είναι μια πανεύκολη συνταγή που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά. Είναι πεντανόστιμη και μπορεί να απολαυστεί είτε ζεστή είτε σε θερμοκρασία δωματίου. Το ιδιαίτερο αυτής της πίτας είναι ότι δεν χρειάζεται φύλλο, και αυτό την καθιστά ακόμα πιο εύκολη στην παρασκευή της.
Υλικά:
– 400 γραμμάρια φέτα (πικάντικη, π.χ. Ηπείρου ή Δωδώνης)
– 2 αυγά
– 2 κούπες γάλα και λίγο ακόμα για το μπολάκι
– 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 35 γραμμάρια ξηρή μαγιά
– 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
– αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία:
1. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε την μαγιά με το γάλα μέχρι να διαλυθεί.
2. Σε μια μπασίνα, αναμιγνύουμε τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, τη φέτα (κομματιασμένη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας), τον δυόσμο και τη διαλυμένη μαγιά.
3. Αν το μείγμα μας φαίνεται πολύ πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα γάλα.
4. Σκεπάζουμε τη μπασίνα με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά, ώστε η μαγιά να κάνει τη δουλειά της.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα πυρέξ.
6. Ψήνουμε την τυρόπιτα μας για περίπου 20 λεπτά στους 180°C.
7. Αν θέλουμε, μπορούμε 10 λεπτά πριν την βγάλουμε από το φούρνο να την πασπαλίσουμε με ακόμα λίγη φέτα.
8. Σερβίρουμε την τυρόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, καλύτερα παρέα με μια δροσερή πράσινη σαλάτα και φίλους.
Αυτή η τυρόπιτα είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ. Επίσης, αναζητήστε και άλλες συνταγές για τυρόπιτες, όπως η θεϊκή τυρόπιτα με φέτα και μαντζουράνα!