Όλοι λατρεύουμε την τυρόπιτα, αυτό το παραδοσιακό και πεντανόστιμο φαγητό που μας θυμίζει την γλυκιά παιδική μας ηλικία. Έτσι, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια εναλλακτική συνταγή για τυρόπιτα με έντονη γεύση κασέρι και φέτα. Αν όμως έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή και θέλετε να πειραματιστείτε ακόμα περισσότερο, μπορείτε να δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για μελοτυρόπιτα!
Υλικά:
– 7 φύλλα κρούστας
– 2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
– 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 ποτήρια ζεστό γάλα
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 3 αυγά
– 250 γραμμάρια φέτα σπασμένη
– 250 γραμμάρια κασέρι Μυτιλήνης τριμμένο
– Ελαιόλαδο (για τα φύλλα)
Τρόπος παρασκευής:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πυκνώσει η μείξη.
3. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
4. Προσθέτουμε τη φέτα, το κασέρι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
5. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
6. Σε μια λαμαρίνα, στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Στοπίζουμε και λιώνουμε λίγο από το μείγμα της γέμισης.
7. Στρώνουμε ένα άλλο φύλλο κρούστας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα φύλλα.
8. Ψήνουμε την τυρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
9. Απολαμβάνουμε την λαχταριστή τυρόπιτα με έντονη γεύση κασέρι και φέτα!
Αυτή η επτάφυλλη τυρόπιτα είναι τέλεια για οποιαδήποτε περίσταση, από οικογενειακά γεύματα μέχρι φιλικά πάρτι. Έχει μια έντονη και πλούσια γεύση που θα καλύψει κάθε ανάγκη για τυρί. Ανακαλύψτε την και απολαύστε την με τους αγαπημένους σας!