13 Μαΐου 2025

Απολαυστικό πιάτο με γαρίδες, ρύζι και κόκκινα φασόλια, από τον Γιώργο Τσούλη

Τελευταία Άρθρα

5 Συμβουλές για να Επιβιώσετε την “Μαύρη Δευτέρα” και να Ξεπεράσετε την Θλίψη

Η Blue Monday, ή αλλιώς "Μπλε Δευτέρα", έφτασε και για το 2024, αναδεικνύοντας την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου ως την πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου. Αλλ

Νέα έρευνα ανακαλύπτει τον ρόλο των βακτηρίων στην εμφάνιση των ρυτίδων

Οι ρυτίδες, αν και θεωρούνται συνήθως το αποτύπωμα του χρόνου στην επιδερμίδα, νεότερη έρευνα ανατρέπει αυτήν την άποψη. Μια ομάδα ερευνητών από το Κέντρο Κα

Ο εντυπωσιακός κόσμος της αδεξιότητας: Όταν έχεις “δύο αριστερά χέρια”

Πολλοί από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με την έννοια της αμφιδεξιότητας, όμως το αντίστοιχο για την αδεξιότητα και με τα δύο χέρια παραμένει σχεδόν άγνωστο. Ε

Η Σωστή Διαδικασία Ξυρίσματος: Τα Σημαντικά Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε

Το ξύρισμα είναι μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που δεν πρέπει να παραμελείτε. Παρόλο που οι πολλές υποχρεώσεις και οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής μας μας α

Πέντε ενδιαφέροντες λόγοι για να ξεκινήσετε το τρέξιμο σήμερα

Το τρέξιμο είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη και επιπλέον, να προσφέρει μια μεγάλη δόση υγείας και ευεξίας. Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

150 γραμμάρια τρυφερές γαρίδες νούμερο 3, καθαρισμένες
300 γραμμάρια μπασμάτι ρύζι, βρασμένο
400 γραμμάρια κόκκινα φασόλια, μαζί με το ζουμί τους
2 κουταλάκια γλυκού κύμινο, τριμμένο
2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα, καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Οι γαρίδες είναι ένα θαυμάσιο θαλασσινό φαγητό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα. Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για γαρίδες με ρύζι και κόκκινα φασόλια που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες.

Για να προετοιμάσετε αυτό το πιάτο, είναι σημαντικό να επιλέξετε φρέσκες γαρίδες νούμερο 3 και να τις καθαρίσετε καλά πριν το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, βράστε το ρύζι μπασμάτι και τα κόκκινα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι, προσθέστε το λάδι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε τις μέχρι να γίνουν ροζ και να αποκτήσουν μια υπέροχη αρώματα. Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι για να δώσετε γεύση στις γαρίδες.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα βρασμένα κόκκινα φασόλια μαζί με το ζουμί τους στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα υλικά να μαγειρευτούν μαζί για λίγα λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Σερβίρετε το πιάτο με το βρασμένο ρύζι στη βάση και τις γαρίδες με τα φασόλια πάνω από αυτό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο πράσινο κρεμμύδι για να δώσετε μια επιπλέον φρεσκάδα στο πιάτο.

Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη για να την προετοιμάσετε και είναι ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου. Ο συνδυασμός των γαριδών με το ρύζι και τα κόκκινα φασόλια δημιουργεί ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή σήμερα και απολαύστε μια πεντανόστιμη γευστική εμπειρία που θα σας μαγέψει!