15 Μαρτίου 2025

Νόστιμη Μικρασιάτικη γιαουρτόπιτα με λεμόνι και σιμιγδάλι: Η απόλυτη συνταγή!”

Τελευταία Άρθρα

Πώς στήθηκε η απάτη-«μαμούθ» σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με ζημιά 8 εκατ. ευρώ

Ποιο είναι το άμεσο κέρδος για τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους όταν υπάρχουν παράνομες εκτελέσεις συνταγών και απάτες; Η διοίκητρια του οργανισμού, Θεανώ Καρ

Οι κίνδυνοι του περπατήματος ξυπόλητοι και οι σωστές προφυλάξεις

Από μικρή ηλικία, μας μαθαίνουν να φοράμε παπούτσια πριν βγούμε έξω. Τα παπούτσια έχουν γίνει απαραίτητο μέρος του καθημερινού μας ντυσίματος και η σκέψη να

Το μέλλον της υγείας στην Ελλάδα: Κέντρα Αναφοράς και Φάκελος Ασθενούς Θα Βελτιώσουν τις Υπηρεσίες Υγείας

Ο ρόλος των μεταρρυθμίσεων στη μεταμόρφωση της ελληνικής υγείας Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας είναι απαραίτητες για να επιτύχουμε την αναμόρφωση τ

Η Rosie Huntington-Whiteley επιστρέφει το frosty μακιγιάζ ματιών με νέο twist

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός που οι τάσεις της δεκαετίας του 2000 επιστρέφουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Η γενιά των GenZ έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα

Νέα τρόφιμα με χαμηλά υδατάνθρακες και λιπαρά για μια υγιεινή δίαιτα

Σε αυτόθα σας παρουσιάσουμε μία λίστα με τα δέκα καλύτερα τρόφιμα που περιέχουν χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων και λιπαρών. Παρότι μπορεί να σας φανεί περίεργο,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η αφράτη αυτή γιαουρτόπιτα με λεμόνι και σιμιγδάλι είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την οικογένειά μας που σίγουρα θα σας κερδίσει με την μοναδική της γεύση. Την παρουσιάζουμε για να μπορέσετε κι εσείς να την απολαύσετε!

Για να φτιάξετε αυτήν την απίθανη γιαουρτόπιτα, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

– 650 γραμμάρια γιαούρτι
– 5 αυγά
– 650 γραμμάρια ζάχαρη
– 650 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
– 350 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα
– 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
– Φλούδα από 1 ξυσμένο λεμόνι
– 1 σωληνάριο βανίλια
– 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
– Βούτυρο για άλειμμα του ταψιού

Για το σιρόπι:

– Μισό κιλό ζάχαρη
– 1 1/2 ποτήρι του νερού
– 1 κουταλιά σούπας λεμόνι

Η παρασκευή της γιαουρτόπιτας είναι εύκολη και απλή.

1. Ανακατέψτε το γιαούρτι με τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.

2. Προσθέστε το σιμιγδάλι, τα ασπρισμένα αμύγδαλα, τη σόδα, τη φλούδα από το ξυσμένο λεμόνι, τη βανίλια και το κονιάκ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

3. Λιώστε λίγο βούτυρο και αλείψτε το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε για τη γιαουρτόπιτα.

4. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και επίπεδώστε την επιφάνεια με μια λαβή.

5. Ψήστε την γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.

6. Κατά τη διάρκεια της ψησίματος, προετοιμάστε το σιρόπι σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατέψτε καλά. Βράστε το μείγμα για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πήξει το σιρόπι. Στο τέλος, προσθέστε το λεμόνι και ανακατέψτε ξανά.

7. Όταν η γιαουρτόπιτα είναι έτοιμη, βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει ελαφρά.

8. Αφού η γιαουρτόπιτα κρυώσει, απλώστε ομοιόμορφα το σιρόπι πάνω της.

9. Αφήστε τη γιαουρτόπιτα να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς πριν την κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.

10. Σερβίρετε την γιαουρτόπιτα με λεμόνι και σιμιγδάλι και απολαύστε τη με την παρέα σας!

Αυτή η αφράτη γιαουρτόπιτα με λεμόνι και σιμιγδάλι είναι ιδανική για όλες τις περιστάσεις! Απολαύστε την ως γλυκό επιδόρπιο ή συνοδευτικό σε ένα καφέ ή τσάι. Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την απίθανη γεύση της!

Ο νέος τίτλος τουυ είναι “Νόστιμη Μικρασιάτικη γιαουρτόπιτα με λεμόνι και σιμιγδάλι: Η απόλυτη συνταγή!”