1 Μαΐου 2025

Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα

Τελευταία Άρθρα

Ένα νέο μονοπάτι για ευεξία: Συνδυάζοντας άσκηση και ενσυνείδηση το 2024

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην αρχή κάθε νέου έτους να θέτουμε στόχους, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή και μια καθημερινότητα γεμάτη

Γκριζά μαλλιά: Ανακαλύψτε την αιτία και βρείτε λύσεις”

Τα γκρίζα μαλλιά είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συχνά προκαλεί ανησυχία. Το γκριζάρισμα των μαλλιών οφείλεται στη μείωση της παραγωγής μελανίνης, η οποία είνα

Ζώα που προβλέπουν τον καιρό: Μύθος ή Πραγματικότητα;

Η επιστήμη της μετεωρολογίας αποτελεί έναν δύσκολο και πολυπλοκομένο τομέα, αλλά είναι άκρως χρήσιμη για όλους μας. Πάντα θέλουμε να γνωρίζουμε αν θα βρέξει,

Η παρανοημένη πλευρά του αλκοόλ – Ποια ποτά νοθεύονται περισσότερο και πώς να προφυλαχθείτε

Το αλκοόλ αποτελεί μια απόλαυση που πολλοί από εμάς απολαμβάνουν, αλλά πίσω από τον εθιστικό χαρακτήρα και την διασκέδαση που προσφέρει, κρύβεται και μια πλε

Σαφήνεια σε εκείνους που δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη μας

Τίτλοςυ: "Αναγνώριση των αναξιόπιστων: Πότε δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε κάποιον" Το πόσο εύκολα εμπιστευόμαστε νέους ανθρώπους που εισέρχονται στη ζωή μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συναντάμε το Σταύρο Γιαγιά, έναν ψαρά τέταρτης γενιάς, στη Χαλάστρα, έναν παραθαλάσσιο τόπο με παραδοσιακά εκτροφεία μυδιών. Η οικογένεια του είναι μετανάστες από τη Σμύρνη και έχει επιβιώσει και ριζώσει εδώ, καλλιεργώντας την πλούσια θάλασσα και ασχολούμενοι με τον αλιευτικό τουρισμό. Ο Σταύρος μας ξεναγεί στις καλύβες όπου γίνονται οι εργασίες εκτροφής μυδιών και μας παρασκευάζει γεύμα με το ψάρι που έχει πιάσει ο ίδιος. Μας εξηγεί τη διαδικασία εκτροφής των μυδιών και μας δίνει μια γεύση από την σκληρή αλλά εμπνευσμένη ζωή των ψαράδων. Αν και η θάλασσα φτωχαίνει με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή μυδιών στην Χαλάστρα παραμένει σταθερή και η οικογένεια του Σταύρου καταφέρνει να βγάζει τα προς το ζην. Με τον αλιευτικό τουρισμό προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν την παραδοσιακή αλιεία και να απολαύσουν φρέσκα ψάρια από την περιοχή. Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει βόλτα στο Δέλτα, εκτροφή μύδιαν και τουρισμό φαίνεται να έχει επιτυχία και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον από τουρίστες και Έλληνες. Όπως λέει και ο Σταύρος, «έχω παντρέψει το ψάρεμα με τον τουρισμό» και γεμίζει το καθημερινό του βίο με πάθος και δημιουργικότητα.
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα

Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα