14 Μαρτίου 2025

Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα

Τελευταία Άρθρα

Δίαιτα για την αντιμετώπιση της Άνοιας: Τρόπος ζωής για την προστασία του εγκεφάλου

Η δίαιτα MIND αποτελεί ένα νέο διατροφικό πρότυπο που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου και την μείωση του κινδύνου εμφάνισης

Η υποκρισία: Μια πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης

Η υποκρισία είναι ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας μια επαναλαμβανόμενη και ανησυχητική πτυχή της ανθρώπινης κοινωνίας. Αυτή η

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Καταπολεμητής της Παιδικής Παχυσαρκίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει σε μια κοινή εκδήλωση για την παρουσίαση ενός νέου και φιλόδοξου προγράμματος που αποσκοπεί στη

Γυναίκες: Ο κίνδυνος της καθυστερημένης ώρας έναρξης του ύπνου

Η έλλειψη ύπνου έχει συχνά αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας, αλλά νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι ακόμα και οι μικρές παρεκκλίσεις από το συνηθισμένο ωράριο

Ο μυστικός κώδικας για την υγεία του εντέρου: Ο γαστρεντερολόγος που αποκαλύπτει τις 4 βιταμίνες που χρειάζεται το πεπτικό σύστημα”

Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος που αποδίδεται στο έντερο ως τον δεύτερο εγκέφαλο. Ο λόγος είναι ότι το έντερο είναι στενά συνδεδεμένο με τον εγκέφαλο μέσω του άξ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συναντάμε το Σταύρο Γιαγιά, έναν ψαρά τέταρτης γενιάς, στη Χαλάστρα, έναν παραθαλάσσιο τόπο με παραδοσιακά εκτροφεία μυδιών. Η οικογένεια του είναι μετανάστες από τη Σμύρνη και έχει επιβιώσει και ριζώσει εδώ, καλλιεργώντας την πλούσια θάλασσα και ασχολούμενοι με τον αλιευτικό τουρισμό. Ο Σταύρος μας ξεναγεί στις καλύβες όπου γίνονται οι εργασίες εκτροφής μυδιών και μας παρασκευάζει γεύμα με το ψάρι που έχει πιάσει ο ίδιος. Μας εξηγεί τη διαδικασία εκτροφής των μυδιών και μας δίνει μια γεύση από την σκληρή αλλά εμπνευσμένη ζωή των ψαράδων. Αν και η θάλασσα φτωχαίνει με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή μυδιών στην Χαλάστρα παραμένει σταθερή και η οικογένεια του Σταύρου καταφέρνει να βγάζει τα προς το ζην. Με τον αλιευτικό τουρισμό προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν την παραδοσιακή αλιεία και να απολαύσουν φρέσκα ψάρια από την περιοχή. Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει βόλτα στο Δέλτα, εκτροφή μύδιαν και τουρισμό φαίνεται να έχει επιτυχία και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον από τουρίστες και Έλληνες. Όπως λέει και ο Σταύρος, «έχω παντρέψει το ψάρεμα με τον τουρισμό» και γεμίζει το καθημερινό του βίο με πάθος και δημιουργικότητα.
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα

Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα