Η απόλυτη συνταγή για μηλόπιτα σε φορμάκια έρχεται από την διάσημη σεφ Βέφα Αλεξιάδου! Σε αυτή την εκδοχή, τα αρωματικά κανέλα και λεμόνι αναδεικνύουν την γεύση, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που θα εξαφανίσει κάθε λιγνό πειράγματα γρήγορα! Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα μπορέσετε να απολαύσετε αυτή τη λαχταριστή μηλόπιτα και να κατακτήσετε τους πάντες με τις μοναδικές σας ικανότητες ζαχαροπλαστικής!
Υλικά:
– 500 γρ. μήλα, τριμμένα
– 200 γρ. ζάχαρη
– 200 γρ. αλεύρι
– 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κ.γ. κανέλα
– Μια πρέζα αλάτι
– Το ζεστό νερό από ένα λεμόνι
– Φύλλα κέικ ή χάρτινα φορμάκια
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάζετε τα φορμάκια με τα φύλλα κέικ ή χάρτινα φορμάκια.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη και αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
3. Προσθέτετε την κανέλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μείγμα με τα μήλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό νερό από το λεμόνι, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
5. Μεταφέρετε τη ζύμη στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα μέχρι τα 3/4 του ύψους.
6. Ψήνετε τις μηλόπιτες στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να είναι αφράτες.
7. Αφήστε τις μηλόπιτες να κρυώσουν ελαφρά, κατόπιν απομακρύνετε τις από τα φορμάκια και σερβίρετε τις ακόμα ζεστές με μια σούπερ ζεστή κούπα τσάι ή καφέ.
Αυτή η μηλόπιτα σε φορμάκια αποτελεί την ιδανική επιλογή για να χαρίσετε γευστικές στιγμές σε εκδηλώσεις και γιορτινές συγκεντρώσεις. Η συνδυαστική γεύση της κανέλας με το λεμόνι δημιουργεί μια απόλυτα ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο, ενώ η αφράτη υφή της ζύμης και το φρέσκο άρωμα των μηλών την καθιστούν αδύνατο να αντισταθεί κανείς. Συνοδεύστε την με μια σφιχτή σούπερ ζεστή κούπα τσάι ή καφέ, για να απολαύσετε μοναδικές γευστικές απολαύσεις.
Ανακαλύψτε την απόλυτη γεύση των φρέσκων μήλων με την μηλόπιτα σε φορμάκια από την Βέφα Αλεξιάδου, μια επιλογή που κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!