13 Μαρτίου 2025

Μηλόπιτα σε φορμάκια από την Βέφα Αλεξιάδου – Η απόλυτη γευστική εκπληξη!

Τελευταία Άρθρα

Ανακούφιση από τη μυϊκή αυχενική συγκοπή με αυτές τις ασκήσεις stretching

Θέλετε να ανακουφιστείτε από την ένταση και την ακαμψία στους μυς σας; Τότε δοκιμάστε αυτές τις απλές, αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις stretching που θα βοηθήσ

Άγριο τριαντάφυλλο: Ένας θησαυρός για την υγεία και την ιατρική

Το άγριο τριαντάφυλλο είναι ένα φυτό γεμάτο ευαισθησία και γοητεία που ζωγραφίζει την ύπαιθρο και μαγνητίζει τα βλέμματα με τα πανέμορφα πέταλά του. Ωστόσο,

ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΪΤΗΜ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ

Ο Μαραθώνιος δεν είναι μόνο ένας αγώνας δρόμου. Είναι ένας αγώνας ζωής, πίστης και αίσθημα προσωπικής νίκης. Και η Αναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια δρομέας,

Διατροφή για έναν υγιή εγκέφαλο: Πόσο μπορεί να επηρεάσει η διατροφή σας την υγεία του εγκεφάλου;

Τι μπορούμε να μάθουμε από ένα διατροφικό τεστ σχετικά με την ευεξία του εγκεφάλου μας; Κάντε το παρακάτω τεστ για να δείτε αν η διατροφή σας συμβάλλει στη μ

Η Δύναμη της Ευγνωμοσύνης: Μην Παραβλέπεις τα Απλά, Ζήτα να Ευχαριστείς

Στο ποτάμι της ζωής, συχνά χάνουμε από τον ορμητικό ρυθμό της καθημερινότητας τις απλές ευλογίες που μας προσφέρει. Βυθιζόμαστε στις προσπάθειες μας και στον

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η απόλυτη συνταγή για μηλόπιτα σε φορμάκια έρχεται από την διάσημη σεφ Βέφα Αλεξιάδου! Σε αυτή την εκδοχή, τα αρωματικά κανέλα και λεμόνι αναδεικνύουν την γεύση, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που θα εξαφανίσει κάθε λιγνό πειράγματα γρήγορα! Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα μπορέσετε να απολαύσετε αυτή τη λαχταριστή μηλόπιτα και να κατακτήσετε τους πάντες με τις μοναδικές σας ικανότητες ζαχαροπλαστικής!

Υλικά:
– 500 γρ. μήλα, τριμμένα
– 200 γρ. ζάχαρη
– 200 γρ. αλεύρι
– 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κ.γ. κανέλα
– Μια πρέζα αλάτι
– Το ζεστό νερό από ένα λεμόνι
– Φύλλα κέικ ή χάρτινα φορμάκια

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάζετε τα φορμάκια με τα φύλλα κέικ ή χάρτινα φορμάκια.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη και αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
3. Προσθέτετε την κανέλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μείγμα με τα μήλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό νερό από το λεμόνι, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
5. Μεταφέρετε τη ζύμη στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα μέχρι τα 3/4 του ύψους.
6. Ψήνετε τις μηλόπιτες στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να είναι αφράτες.
7. Αφήστε τις μηλόπιτες να κρυώσουν ελαφρά, κατόπιν απομακρύνετε τις από τα φορμάκια και σερβίρετε τις ακόμα ζεστές με μια σούπερ ζεστή κούπα τσάι ή καφέ.

Αυτή η μηλόπιτα σε φορμάκια αποτελεί την ιδανική επιλογή για να χαρίσετε γευστικές στιγμές σε εκδηλώσεις και γιορτινές συγκεντρώσεις. Η συνδυαστική γεύση της κανέλας με το λεμόνι δημιουργεί μια απόλυτα ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο, ενώ η αφράτη υφή της ζύμης και το φρέσκο άρωμα των μηλών την καθιστούν αδύνατο να αντισταθεί κανείς. Συνοδεύστε την με μια σφιχτή σούπερ ζεστή κούπα τσάι ή καφέ, για να απολαύσετε μοναδικές γευστικές απολαύσεις.

Ανακαλύψτε την απόλυτη γεύση των φρέσκων μήλων με την μηλόπιτα σε φορμάκια από την Βέφα Αλεξιάδου, μια επιλογή που κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!