Απόλαυσε ακόμα περισσότερες γεύσεις με την συνταγή αυτή για εξαιρετικά νόστιμα μπιφτέκια!
Υλικά:
– 4 μπριζόλες χοιρινού
– Λίγο ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Λίγη ρίγανη
– Χυμός από 1 πορτοκάλι
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– Λίγη μουστάρδα
– Λίγη γλυκιά πάπρικα
– Μπούκοβο
Εκτέλεση:
1. Ξεπλένετε καλά τις μπριζόλες και τις αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Τοποθετείτε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και τις αλείφετε καλά με ελαιόλαδο από και τις δύο πλευρές.
3. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες από και τις δύο πλευρές και προσθέτετε επίσης τη ρίγανη.
4. Αλείφετε τις μπριζόλες με μια λίγη μουστάρδα και στη συνέχεια ρίχνετε τη γλυκιά πάπρικα, πασπαλίζοντας την παντού με μπούκοβο. Αυτά τα δύο υλικά θα δώσουν μια ελαφριά πικάντικη γεύση στο κρέας.
5. Στύψτε τον χυμό από ένα πορτοκάλι και ανακατέψτε το με το μέλι. Αφήστε τις μπριζόλες να απορροφήσουν την μαρινάδα περιστρέφοντας τις σε αυτήν και ρίχνοντας το υπόλοιπο στο ταψί για να δημιουργηθεί η αρμονική υγρασία.
6. Ψήστε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1,5 ώρα. Μην ξεχάσετε να γυρίζετε κάθε πλευρά τους για ομοιόμορφο ψήσιμο.
7. Όταν οι μπριζόλες έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, αφήστε τις να ξεκουραστούν μέσα στον φούρνο για λίγα λεπτά για να απολαύσουν τον εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων.
8. Σερβίρετε τις μπριζόλες με το υπέροχο ζουμάκι που έχει σχηματιστεί κάτω τους.
Γλυκόξινη, αρωματική και ζουμερή, αυτή η μαριναρισμένη χοιρινή μπριζόλα με πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα θα σας καταπλήξει με την ευφάνταστη γεύση της. Απολαύστε την σε μια γεύση που θα σας κατακτήσει!