6 Μαΐου 2025

Απολαύστε τις μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες με πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα

Τελευταία Άρθρα

Η απελευθέρωση της αλήθειας: Ποιος φοβάται τις αρνητικές πληροφορίες;”

Ας το παραδεχθούμε: Όλοι κρατάμε μυστικά και μπορεί να σχετίζονται με διαφορετικές πτυχές της ζωής. Τόσο μέσα όσο και έξω από τον χώρο εργασίας, έχουμε την τά

Πετσέτες: Η αθώα καθημερινότητα που κρύβει κρυφούς κίνδυνους”

Ποιο συνηθισμένο αντικείμενο στο σπίτι απειλεί την υγεία και είναι πηγή μικροβίων; Η απάντηση δεν είναι άλλη από τις πετσέτες που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Ανακαλύψτε τα δύο συστατικά που μπορεί να σας λείπουν και σας προκαλούν κόπωση”

Διατροφή: Νιώθετε κουρασμένοι; Ίσως σας λείπουν αυτά τα 2 συστατικά Η κόπωση και ο πόνος μπορεί να συνδέονται και με τη διατροφή μας, γεγονός που δεν πρέπει

Αντιικά φάρμακα κατά της Covid-19: Επιστημονικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα και το φαινόμενο rebound

Το επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine δημοσίευσε πρόσφατα έναπου απαντά σε μια ερώτηση που απασχολεί την επιστημονική κοινότητα: Προκαλού

Πώς να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας: Στρατηγικές για τους γονείς

Πολλοί γονείς βρίσκονται καθημερινά σε έναν ουρανό υποχρεώσεων και ανησυχιών. Η προσφορά φροντίδας και προσοχής στα παιδιά μας είναι συνεχής και απαιτητική.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Απόλαυσε ακόμα περισσότερες γεύσεις με την συνταγή αυτή για εξαιρετικά νόστιμα μπιφτέκια!

Υλικά:
– 4 μπριζόλες χοιρινού
– Λίγο ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Λίγη ρίγανη
– Χυμός από 1 πορτοκάλι
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– Λίγη μουστάρδα
– Λίγη γλυκιά πάπρικα
– Μπούκοβο

Εκτέλεση:
1. Ξεπλένετε καλά τις μπριζόλες και τις αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Τοποθετείτε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και τις αλείφετε καλά με ελαιόλαδο από και τις δύο πλευρές.
3. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες από και τις δύο πλευρές και προσθέτετε επίσης τη ρίγανη.
4. Αλείφετε τις μπριζόλες με μια λίγη μουστάρδα και στη συνέχεια ρίχνετε τη γλυκιά πάπρικα, πασπαλίζοντας την παντού με μπούκοβο. Αυτά τα δύο υλικά θα δώσουν μια ελαφριά πικάντικη γεύση στο κρέας.
5. Στύψτε τον χυμό από ένα πορτοκάλι και ανακατέψτε το με το μέλι. Αφήστε τις μπριζόλες να απορροφήσουν την μαρινάδα περιστρέφοντας τις σε αυτήν και ρίχνοντας το υπόλοιπο στο ταψί για να δημιουργηθεί η αρμονική υγρασία.
6. Ψήστε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1,5 ώρα. Μην ξεχάσετε να γυρίζετε κάθε πλευρά τους για ομοιόμορφο ψήσιμο.
7. Όταν οι μπριζόλες έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, αφήστε τις να ξεκουραστούν μέσα στον φούρνο για λίγα λεπτά για να απολαύσουν τον εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων.
8. Σερβίρετε τις μπριζόλες με το υπέροχο ζουμάκι που έχει σχηματιστεί κάτω τους.

Γλυκόξινη, αρωματική και ζουμερή, αυτή η μαριναρισμένη χοιρινή μπριζόλα με πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα θα σας καταπλήξει με την ευφάνταστη γεύση της. Απολαύστε την σε μια γεύση που θα σας κατακτήσει!