4 Δεκεμβρίου 2025

Οκτώ υγιεινά πράσινα λαχανικά που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας”

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα πράσινα λαχανικά είναι απαραίτητα για την καλή μας υγεία και η διατροφή μας πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μια μερίδα από αυτά σε κάθε γεύμα μας. Ο διατροφολόγος Swrajit Sarkar, λέκτορας Διατροφολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, συστήνει οκτώ πράσινα φυλλώδη λαχανικά που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουμε στη διατροφή μας και να επωφεληθούμε από τα πλούσια οφέλη τους.

1. Σπανάκι: Αυτό το λαχανικό είναι γεμάτο με σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και βιταμίνες Β6, C και Κ. Επιπλέον, περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου.

2. Κέιλ: Παρά την πικρή του γεύση, το κέιλ περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Α, Β, Ε, C και Κ.

3. Σέσκουλο: Το σέσκουλο περιλαμβάνει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Κ, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των οστών, και βιταμίνης Α και C.

4. Λαχανίδες: Οι λαχανίδες είναι πηγή λουτεΐνης, μιας ουσίας που είναι σημαντική για την υγεία των ματιών. Περιέχουν επίσης βιταμίνες Α και C και μαγγάνιο.

5. Ρόκα: Η ρόκα δίνει μια νότα νοστιμιάς στα πιάτα μας και περιέχει πολλά βιταμίνης Κ, C και ασβέστιο.

6. Μαρούλι Ρομάνα: Αυτό το λαχανικό περιέχει πολλά βιταμίνες και μετάλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Κ, C και φυλλικού οξέος.

7. Κάρδαμο: Το κάρδαμο χαρίζει ξεχωριστή γεύση και περιέχει βιταμίνες Α και C και αντιοξειδωτικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι θεραπευτικό για τον στοματικό καρκίνο.

8. Κινέζικο λάχανο: Αυτό το λαχανικό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα.

Η ενσωμάτωση αυτών των υγιεινών πράσινων λαχανικών στη διατροφή μας θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε υγιείς και θα μειώσει τον κίνδυνο διάφορων χρόνιων ασθενειών. Αυτά τα λαχανικά έχουν επίσης λίγες θερμίδες, καθιστώντας τα ιδανικά για όσους θέλουν να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Προσθέστε λοιπόν αυτά τα πράσινα λαχανικά στα γεύματά σας και απολαύστε γευστικές και υγιεινές διατροφικές επιλογές.