28 Απριλίου 2025

Οκτώ υγιεινά πράσινα λαχανικά που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας”

Τελευταία Άρθρα

Ανακούφιση για την Alfa Romeo: Ο οικονομικός της επαναφορά

Με νέα κατεύθυνση και στόχους για το μέλλον, η ιταλική Alfa Romeo βρίσκεται σε άνοδο μετά την οικονομική της ανάκαμψη. Έχοντας ενταχθεί πλήρως στον όμιλο Ste

2ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Προστασία του Περιβάλλοντος – Το Ινστιτούτο ARISTEiA εκπαιδεύει Έλληνες φοιτητές

Στα Λουτρά Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεπιστημονικό Πρόγραμμα για την Περιβαλλοντική Κρίση (Interdisciplinary

Ναρκοληψία στους σκύλους: Προσεκτική παρατήρηση και αντιμετώπιση της άγνωστης πάθησης

Εσείς και το νέο σκυλάκι σας απολαμβάνετε τη βόλτα στο πάρκο, όταν ξαφνικά πέφτει κάτω και λιποθυμάει. Πρώτο και κύριο, κρατήστε την ψυχραιμία σας και πάτε ν

Πυροτεχνήματα και ζωάκια: προστατέψτε τα από τον τρόμο

Η χρήση πυροτεχνημάτων σε γιορτές και εκδηλώσεις δημιουργεί θέαμα και ενθουσιασμό για τους ανθρώπους. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να φαίνεται θεαματικό και ανεβα

«Συνεννοηθείτε με τα παιδιά σας» – Η σπουδαιότητα της ακριβής επικοινωνίας

Όταν προσπαθούμε να επηρεάσουμε τη συμπεριφορά των παιδιών μας, χρησιμοποιούμε συχνά τυπικές φράσεις, χωρίς να τις σκεφτόμαστε πολύ. Μία από αυτές είναι η φρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα πράσινα λαχανικά είναι απαραίτητα για την καλή μας υγεία και η διατροφή μας πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μια μερίδα από αυτά σε κάθε γεύμα μας. Ο διατροφολόγος Swrajit Sarkar, λέκτορας Διατροφολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, συστήνει οκτώ πράσινα φυλλώδη λαχανικά που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουμε στη διατροφή μας και να επωφεληθούμε από τα πλούσια οφέλη τους.

1. Σπανάκι: Αυτό το λαχανικό είναι γεμάτο με σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και βιταμίνες Β6, C και Κ. Επιπλέον, περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου.

2. Κέιλ: Παρά την πικρή του γεύση, το κέιλ περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Α, Β, Ε, C και Κ.

3. Σέσκουλο: Το σέσκουλο περιλαμβάνει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Κ, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των οστών, και βιταμίνης Α και C.

4. Λαχανίδες: Οι λαχανίδες είναι πηγή λουτεΐνης, μιας ουσίας που είναι σημαντική για την υγεία των ματιών. Περιέχουν επίσης βιταμίνες Α και C και μαγγάνιο.

5. Ρόκα: Η ρόκα δίνει μια νότα νοστιμιάς στα πιάτα μας και περιέχει πολλά βιταμίνης Κ, C και ασβέστιο.

6. Μαρούλι Ρομάνα: Αυτό το λαχανικό περιέχει πολλά βιταμίνες και μετάλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Κ, C και φυλλικού οξέος.

7. Κάρδαμο: Το κάρδαμο χαρίζει ξεχωριστή γεύση και περιέχει βιταμίνες Α και C και αντιοξειδωτικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι θεραπευτικό για τον στοματικό καρκίνο.

8. Κινέζικο λάχανο: Αυτό το λαχανικό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα.

Η ενσωμάτωση αυτών των υγιεινών πράσινων λαχανικών στη διατροφή μας θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε υγιείς και θα μειώσει τον κίνδυνο διάφορων χρόνιων ασθενειών. Αυτά τα λαχανικά έχουν επίσης λίγες θερμίδες, καθιστώντας τα ιδανικά για όσους θέλουν να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Προσθέστε λοιπόν αυτά τα πράσινα λαχανικά στα γεύματά σας και απολαύστε γευστικές και υγιεινές διατροφικές επιλογές.