3 Οκτωβρίου 2025

Αλιευμένες γεύσεις από το βυθό του Σολομού

Τελευταία Άρθρα

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το ιδιαίτερο εστιατόριο στην καρδιά του φιόρδ Iris, γνωστό και ως “Μάτι του Σολομού”, προσφέρει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει την απόλαυση των γεύσεων με την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Το Iris βρίσκεται στη Δυτική Νορβηγία και πλέει ελεύθερα στο πανέμορφο φιόρδ Hardanger.

Το ταξίδι ξεκινά από την ιστορική πόλη Rosendal, όπου οι επισκέπτες επιβιβάζονται σε ηλεκτρικά σκάφη για να φτάσουν στο Iris. Η διαδρομή είναι μια ευκαιρία για να απολαύσουν την εκπληκτική θέα και να δροσιστούν με ένα σνακ στο νησί Snilstveitøy, όπου βρίσκεται το πλωτό σπίτι του κεφαλής σεφ, Anika Madsen. Η ιδιοφυής σεφ ανακαλύπτει συστατικά από τον ωκεανό και τα συνδυάζει με άγρια υλικά από τα γύρω βουνά για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Το εστιατόριο Iris αναδεικνύει την περιφερειακή κουλτούρα και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής. Η βραδιά ξεκινά από την προβλήτα του φουτουριστικού Salmon Eye και συνεχίζει με μια πολυαισθητηριακή υποβρύχια εμπειρία. Οι καλεσμένοι καθίστανται μάρτυρες μιας μαγικής εκδήλωσης όπου οι γεύσεις συναντούν την εκπληκτική θέα στους φιόρδ και τις οροσειρές. Κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών, οι καλεσμένοι μπορούν επίσης να απολαύσουν το δείπνο στη βεράντα του τελευταίου ορόφου κάτω από τα αστέρια, σε μια ψησταριά με ανοιχτή φωτιά.

Το Iris Expedition Dining προσφέρει μια εμπειρία που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο εστιατόριο. Κάθε πιάτο είναι μοναδικό και έχει το δικό του υπογραφή γεύσης. Η μενού ποικιλία περιλαμβάνει από τον περίφημο νορβηγικό αχινό μέχρι τον τηγανητό σολομό. Ένα από τα πιάτα που ξεχωρίζει είναι το “From sewer to hero”, όπου το ιδιαίτερο ψάρι-καθαριστής χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό μαζί με στρείδια και μανιτάρια.

Το εστιατόριο Iris έχει γίνει ανάρπαστος προορισμός για τους λάτρεις της γαστρονομίας από όλο τον κόσμο. Οι κρατήσεις έχουν ήδη μια μακρά λίστα αναμονής που ξεπερνά τα 2.000 άτομα, παρά τις περίπου 260 ευρώ της τιμής ανά άτομο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο είναι κλειστό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο λόγω των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Η εμπειρία στο βυθό του Σολομού είναι μια απόλυτα μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας που αξίζει να ζήσετε. Ανακαλύψτε την ομορφιά του φιόρδ Hardanger και αφεθείτε σε μια κουλτούρα γεύσεων που συνδυάζει το φυσικό περιβάλλον με τη μαγευτική γαστρονομία.