Από τη στιγμή που άκουσα για το Okra, το εστιατόριο που άνοιξε πριν περίπου δύο μήνες στο Μοναστηράκι, ήμουν γεμάτη προσδοκίες. Παρόλα αυτά, ήμουν λίγο επιφυλακτική για την τοποθεσία του, η οποία γνωρίζουμε ότι απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες. Όμως, από τη στιγμή που πήγα και δοκίμασα τα πιάτα τους, όλες οι ανησυχίες μου διαλύθηκαν
Ο σεφ Γιώργος Ζαχείλας χρησιμοποιεί παραδοσιακά υλικά για να δημιουργήσει πιάτα με μοναδικές και φρέσκες γεύσεις. Αντί να επιλέγει περίπλοκες συνταγές, συγκεντρώνεται στην αγνή γεύση των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί. Το μενού αλλάζει συχνά, προσαρμοζόμενο στα εποχιακά υλικά που είναι διαθέσιμα.
Στην κατηγορία των ορεκτικών, το Okra προσφέρει μία ποικιλία από finger foods που μπορούν να απολαυστούν με το χέρι. Τα στρείδια με ρόδι και λεμονοθύμαρο, καθώς και τα πλατιά φασολάκια με την κρεμμύδα μαγιονέζα είναι από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν.
Στα κυρίως πιάτα, ο κιτρινόπτερος τόνος με ζωμό αχλάδι και σέλινο, και το καλαμάρι κοντοσούβλι με λαρδί και φρέσκο κρεμμύδι είναι αυτά που πρέπει να δοκιμάσετε. Το μπούτι κοτόπουλου που είναι κρασάτο με ξινόμαυρο και συνοδεύεται από μαντί γεμιστά με συκωτάκια πουλιού είναι επίσης μια από τις εξαιρετικές επιλογές του μενού
Για τα γλυκά, ο Αλέξανδρος Κόνιαρης, ο οποίος είναι και ο ζαχαροπλάστης του εστιατορίου Φίλινγκς στο Παγκράτι, φροντίζει για να έχετε την τέλεια επίλογη για επιδόρπιο. Το γλυκό με αλμυρή καραμέλα και ξινή κρέμα είναι μια επιλογή που πρέπει να δοκιμάσετε
Τέλος, η οινική λίστα του Okra επιμελείται από τον Γιώργο Καραμπίνη, που προτείνει ντόπια κρασιά και διαφορετικές εκδόσεις από τον ξένο αμπελώνα. Οι ετικέτες αυτές αντικατοπτρίζουν το μικροκλίμα της περιοχής από την οποία προέρχονται, και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν με τον χαρακτήρα τους
Το Okra είναι πραγματικά μία νέα γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει φρέσκες γεύσεις με μια εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη. Με υλικά που αναδεικνύονται σε κάθε εποχή και μια ομάδα ταλαντούχων επαγγελματιών, το Okra σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.