Ανακαλύψτε τον κόσμο των ωμοφαγικών vegan επιδορπίων με αυτές τις νέες συνταγές. Αυτά τα γλυκά χωρίς ψήσιμο είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από φυσικά συστατικά και δεν περιέχουν καθόλου ραφιναρισμένη ζάχαρη. Μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις επιλογές ακόμη και αν ακολουθείτε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη. Τα ωμά vegan επιδόρπια είναι εδώ για να ικανοποιήσουν την ανάγκη σας για γλυκό, χωρίς να νιώθετε ενοχές. Αυτό που τα καθιστά ακόμη καλύτερα, είναι ότι μπορείτε να τα ετοιμάσετε σε λιγότερο από 15 λεπτά.
Με την αντικατάσταση των συστατικών, μπορείτε να φτιάξετε ωμά vegan επιδόρπια που ταιριάζουν στα γούστα και τις διατροφικές σας ανάγκες. Αν δεν σας αρέσουν οι χουρμάδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί αυτών αποξηραμένα σύκα ή βερίκοκα. Αν είστε αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπόρους όπως ηλιόσποροι ή κολοκυθόσποροι. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και μπορείτε να δημιουργήσετε με τη δική σας φαντασία και δημιουργικότητα.
Ας δούμε λοιπόν μερικές νέες συνταγές οι οποίες μπορούν να ετοιμαστούν σε 15 λεπτά:
1. Μπάρες Ενέργειας με Δαμάσκηνα και Καρύδια
– Υλικά:
1 κούπα αποξηραμένα δαμάσκηνα
1/2 κούπα καρύδια
1/2 κούπα ηλιόσποροι ή σπόροι τσία
1/4 κούπας κακάο σε σκόνη
Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αναμείξτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Στρώστε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα και πιέστε καλά. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγα λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί και μετά κόψτε σε μπάρες.
2. Τρουφάκια με Αμύγδαλο και Καρύδα
– Υλικά:
1 κούπα αμύγδαλα
1/2 κούπα ξηρά καρύδα τριμμένη
1/4 κούπα σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
1/4 κούπα κακάο σε σκόνη
Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Θρυμματίστε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Προσθέστε την καρύδα, το σιρόπι, το κακάο και το αλάτι και αναμείξτε καλά. Δημιουργήστε μικρά τρουφάκια με τα χέρια και αν θέλετε περάστε τα από επιπλέον τριμμένη καρύδα. Καταψύξτε για λίγα λεπτά πριν σερβίρετε.
3. Κέικ Σοκολάτας με Βάση την Αβοκάντο
– Υλικά:
2 ώριμα αβοκάντο
1/2 κούπα κακάο σε σκόνη
1/4 κούπα σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
2 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Βάλτε τα αβοκάντο, το κακάο σε σκόνη, το σιρόπι, το λάδι καρύδας και τη βανίλια σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε καλά μέχρι να προκύψει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Τοποθετήστε το μείγμα σε μικρά φορμάκια ή σε ένα μεγάλο πιάτο και ψύξτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρετε κρύο.
4. Μπισκότα με Σοκολάτα και Φουντούκια
– Υλικά:
1 κούπα φουντούκια
1/2 κούπα χουρμάδες ψιλοκομμένοι
1/4 κούπα κακάο σε σκόνη
1/4 κούπα τριμμένη καρύδα
Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Θρυμματίστε τα φουντούκια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Προσθέστε τους χουρμάδες, το κακάο, την καρύδα και το αλάτι και αναμείξτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Δημιουργήστε μπισκότα με τα χέρια σας και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο ή φόρμα. Καταψύξτε για λίγα λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν.
5. Κέικ καρότου
– Υλικά:
Τριμμένα καρότα
Αποξηραμένοι χουρμάδες
Αλεσμένα αμύγδαλα
Μπαχαρικά
Κάσιους
Κρέμα καρύδας
Χυμός λεμονιού
Μέλι ή σιρόπι
Εκτέλεση:
Αναμειγνύετε τους αποξηραμένους χουρμάδες και ανακατεύετε με τα αλεσμένα αμύγδαλα και τα καρότα. Ετοιμάζετε το γλάσο με τα κάσιους και την κρέμα καρύδας και το βάζετε στο ψυγείο ή το καταψύχετε πριν το σερβίρετε.
Τα ωμά vegan επιδόρπια προσφέρουν πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Μπορείτε να ενσωματώσετε αυτά τα επιδόρπια στη διατροφή σας και να απολαύσετε γευστικές νόστιμες επιλογές που προάγουν την υγεία σας. Ξεκινήστε αντικαθιστώντας ένα παραδοσιακό επιδόρπιο με μια ωμοφαγική vegan εκδοχή και με τον καιρό μπορείτε να αυξήσετε τη συχνότητα μέχρι να γίνουν τα ωμά vegan επιδόρπια ένα τακτικό μέρος της διατροφής σας. Αφεθείτε στην φαντασία σας και δοκιμάστε νέες συνταγές και συνδυασμούς γεύσεων. Μπορείτε να εκπλαγείτε από την ποικιλία και τη νοστιμιά που μπορούν να προσφέρουν τα ωμά vegan επιδόρπια!