2 Οκτωβρίου 2025

Ο κόσμος των υπέρ-επεξεργασμένων τροφίμων: Ανακαλύπτοντας τα κρυφά τους μυστικά

Τελευταία Άρθρα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους βραδύποδες μετά από 64 εκατ. χρόνια στη Γη

Οι βραδύποδες, τα πιο αργά θηλαστικά του κόσμου, έχουν εξελιχθεί για πάνω από 64 εκατομμύρια χρόνια σε ένα είδος που ζει σε όλη την Αμερική, αλλά η κλιματι

Το κρασί με απλά λόγια: Το καλύτερο οινοφιλικό podcast ήρθε στη LiFO

Πώς επιλέγουμε τι κρασί θα πιούμε σε ένα εστιατόριο και πώς το δοκιμάζουμε; Γιατί στριφογυρίζουμε το ποτήρι του κρασιού και μετά το μυρίζουμε; Πώς γίνεται

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ενώ τα τυποποιημένα και συσκευασμένα τρόφιμα δεν είναι όλα ανθυγιεινά, υπάρχουν τα υπέρ-επεξεργασμένα που βρίσκονται σε παρόμοιες ή ίδιες συσκευασίες. Συνήθως αυτές οι συσκευασίες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να μας προσελκύουν. Μπορεί να είναι καινοτόμες, λαμπερές με φωτεινά χρώματα…

Η ανησυχία μας σχετικά με τους τρόπους που επηρεάζουν την υγεία μας είναι δικαιολογημένη, συνιστούν οι επιστήμονες. Αφού δεν αφορά μόνο τα συντηρητικά αλλά και τις χρωστικές, το υπερβολικό και “κρυφό” αλάτι, καθώς και την “κρυφή” ζάχαρη που επηρεάζουν την υγεία μας εξίσου.

Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να μην προχωράμε σε αυτόματες αγορές αλλά να μάθουμε να διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων για να γνωρίζουμε ακριβώς τι περιέχουν και πώς μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας.

Δείτε παρακάτω το αποκαλυπτικό βίντεο με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τα κρυφά μυστικά των υπέρ-επεξεργασμένων τροφίμων.