3 Οκτωβρίου 2025

Ψυχολογία της Διατροφής: Ο Χαρακτήρας και η Επιλογή Διαιτητικού Στυλ

Τελευταία Άρθρα

Γεννήθηκε σπάνιος θηλυκός ρινόκερος της Σουμάτρας

Σε εθνικό πάρκο στην Ινδονησία γεννήθηκε ένας σπάνιος ρινόκερος Σουμάτρας. Πρόκειται για ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση π

Επτά γύπες από την Ισπανία αφέθηκαν ελεύθεροι στην Κύπρο

Σήμερα, επτά γύπες από την Ισπανία απελευθερώθηκαν στη φύση της Κύπρου. Τα πουλιά τοποθετήθηκαν με συσκευές παρακολούθησης, με στόχο να επιβιώσουν τα απει

Τα highlights του Plissken Festival 2023

Το Plissken Festival επιστρέφει για δύο ημέρες γεμάτες μουσική! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και έχει πολλές αλλαγές φέτος, σ

Πάνω από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, καθώς οι θερμοκρασίες των υδάτων αυξάνονται κατακόρυφα. Σύμφωνα με αναφορές από τη

Το διαρκές αίνιγμα της Kylie Minogue

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά, η Kylie Minogue έχει γίνει ένα μυστήριο που μας απασχολεί συνεχώς. Αρχικά, κατά την διάρκεια της παρουσίας τη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Σύμφωνα με μια νέα ανασκόπηση μελετών που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, η επιλογή της διατροφής μας μπορεί να καθοριστεί από τον χαρακτήρα μας. Αν είμαστε ανοιχτοί στο να δοκιμάζουμε νέα πράγματα και είμαστε ευγενικοί, τότε είναι πιο πιθανό να επιλέξουμε μια vegan διατροφή. Αντίθετα, αν είμαστε πιο απότομοι και κλειστόμυαλοι, τότε μπορεί να προτιμούμε περισσότερο το κρέας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 17 μελέτες που αφορούσαν τις προσωπικότητες των ανθρώπων και τις διατροφικές τους επιλογές. Οι μελέτες περιελάμβαναν περίπου 70.000 συμμετέχοντες από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν το χαρακτήρα τους με βάση πέντε κύρια χαρακτηριστικά: τη δεκτικότητα, τη θετικότητα, τον νευρωτισμό, την εξωστρέφεια και την ευσυνειδησία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η δεκτικότητα και η θετικότητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που διέφεραν μεταξύ των vegan και των κρεατοφάγων. Οι vegan άνθρωποι είχαν τάση να είναι πιο ζεστοί, συμπονετικοί, ευγενικοί και ανοιχτοί στα νέα πράγματα. Είχαν επίσης περισσότερη προθυμία να ασχοληθούν με ζητήματα όπως η βιωσιμότητα και τα δικαιώματα των ζώων.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να είναι δεκτικές και να επιλέξουν μια vegan διατροφή. Αυτή η έρευνα ανοίγει νέους δρόμους για την κατανόηση των συνδέσεων μεταξύ του χαρακτήρα και της διατροφής μας. Η γνώση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην προσέγγιση των θεμάτων διατροφής και υγείας από μια πιο ατομική προοπτική.